У Франківську Національна академія внутрішніх справ хоче розробити ДПТ для будівництва багатоквартирного будинку

Івано-Франківська міська рада може надати дозвіл на розроблення детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14В.

Відповідне рішення, буквально за кілька годин перед початком сесії міської ради, підтримало екстренне засідання виконавчого комітету. 

 

Питання було включено до проекту рішення «Про надання дозволу на розроблення детальних планів території», яким одночасно планується затвердити 16 ДПТ.

 

22 грудня мер оголосив перерву у пленарному засіданні сесії міськради, тому розгляд земельних питань відбудеться у наступному році, а саме 20 січня.

 

 

Щодо самої території по вулиці Національної Гвардії, 14В, то вона перебуває у державній власності.

 

Як писало Побудовано, наприкінці листопада, Івано-Франківська облдержадміністрація дала дозвіл Національній академії внутрішніх справ на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки по вулиці Національної Гвардії, 14В з метою подальшої зміни її цільового призначення. Припускаємо, що це та сама територія, дозвіл на розроблення ДПТ якої може надати міська рада. 

 

Земельна ділянка площею 0, 71 га відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

 

У розпорядженні Івано-Франківської ОДА йдеться, що Національна академія внутрішніх справ хоче змінити цільове призначення вказаної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.