Ціни на житло зростатимуть: в Івано-Франківську обговорили розвиток ринку нерухомості


На форумі, який організувала будівельна компанія Socium Developer, обговорили стратегії розвитку ринку нерухомості в Івано-Франківську.

 

Про це з місця події інформує журналістка Фіртки.

 

Зокрема, на форумі проаналізували зростання собівартості будівництва через інфляцію цін на будівельні матеріали, особливо на сировину з-за кордону. Для прикладу, вартість цементу підвищилась аж на 9,8%, а цей матеріал складає велику частку в структурі витрат. 

 

Зі слів директора із розвитку будівельної компанії Socium Developer Олега Доскача, ціна енергоресурсу підросла через повторювані обстріли російської армії. Адже на кожному виробництві потрібне світло, тому вартість тієї ж цегли також підвищилась.

 

Доскач продовжує, ринок праці зріс 10-14% через те, що багато працівників виїхали за кордон.

 

“Головне для будівельних компаній — пояснити клієнтові ризики капіталовкладень та коли буде найвигідніше купити житло”, — каже Олег Доскач.

 

 

Загалом, за словами Олега Доскача, покупцям не варто очікувати на зниження цін на квартири, бо будь-який розвиток подій з війною закінчиться дефіцитом на первинному ринку.

 

“Але наша місія — об'єднати девелоперські спільноти й створити простір для комфортного життя містян”, — вказують організатори заходу.