Практичні поради щодо наповнення шафи у передпокої та коридорі

Шафа в передпокій чи коридор: яким може бути внутрішнє наповнення? Головні вимоги, які слід враховувати при плануванні внутрішнього наповнення шафи у передпокій.

 

Передпокій чи коридор при вході – своєрідна «візитна картка» житла. Ці приміщення складають перше враження про дім або квартиру та смаки мешканців. Переважно площа порівняно невелика, та попри це, необхідно розмістити на зберігання значну кількість речей. Тому від наповнення шафи в передпокої залежить дуже багато. Сьогодні можна знайти варіанти з різним внутрішнім плануванням – так, за посиланням https://vitalmebli.com.ua/shafy/shafa-dlya-peredpokoyu представлений широкий асортимент.

 

Щоб підібрати оптимальне планування вмісту меблів, слід врахувати такі критерії:

 

  • Площа для розміщення. До цього питання потрібно підійти з практичного погляду: який простір може зайняти майбутня шафа, щоб не захаращувати простір і вдало вписатися у виділену локацію. Для вузьких прямокутних приміщень рекомендується вибирати екземпляр невеликої глибини. Зекономити місце допоможе шафа купе в коридорі − для відчинення дверей не потрібно додаткового простору, оскільки дверцята рухаються в сторони. Для квадратних та просторих холів можна зупинитись на моделях зі стандартними або збільшеними розмірами.
  • Розташування шафи. Випускаються зразки для прямого або кутового розміщення. При цьому важливо зважати, що кутова шафа може мати дуже місткий внутрішній простір, при цьому зовнішня видима частина буде зовсім невеликою. Коли у приміщенні є ніша або тупикова стіна, доречною буде вбудована шафа.
  • Кількість та види речей, які будуть зберігатися. У передпокої рекомендується тримати верхній одяг, взуття та аксесуари, необхідні для повсякденних виходів.

 

З'ясувавши ці моменти та взявши їх як основу, можна братися до планування внутрішнього простору шафи.

 

Розподіл наповнення: система з ярусами

sv_XJw74HoRXbPHlEQ0pz492KbT6QLZY155TkJIez4_gte9nw1V8tyTr3P49vGxYmsMpnDIHGLQfzJ-23ZAcBQtfsTxndDNi_Acq3MSTtY7-ouBc30lCUhlSbpAcb02XPzHCb9eZ7u4qgHtnrvWFKyo

 

Для планування наповнення важливо визначитися з ярусами та можливим розміщенням елементів організації вмісту для них.

 

Найвищий ярус – це антресолі. Це полиці, на яких можна розмістити сезонні речі, якими не користуються постійно, валізи, туристичні рюкзаки й т.д. Антресолі можуть мати окремі двері або розташовуватися під загальним.

 

Середній ярус – це найбільший простір, у якому зручно розміщувати довгі пальта, куртки, речі, які носяться часто.

 

Наповнення тут може бути таким:

  • штанга, поздовжня або поперечна, залежно від глибини;
  • мікроліфт – висувна штанга;
  • пантограф − передбачає механізм, за допомогою якого можна змінювати висоту штанги.

 

Шафа в передпокій також може мати на середньому ярусі полиці, призначені для зберігання речей у складеному вигляді (шарфів, шапок, дощовиків, господарських сумок), й шухляди, де розташуються дрібні аксесуари на кшталт рукавиць та носових хустинок.

 

Нижній ярус переважно включає полиці для взуття й шухляди для засобів догляду за взуттям та верхнім одягом.

Специфіка розміщення речей з огляду на конструкцію

 

Наповнення залежить від обраної конструкції. При проєктуванні корпусних меблів існують певні стандарти. Але якщо параметри далекі від стандартних, їх можна змінювати, адаптуючи до наявних умов.

 

Найпростішим вважається наповнення шафи з двома дверима. Як правило, це вузька шафа в передпокій, де в планування входять антресолі, відсік для довгого верхнього одягу та полиці. Нижній ярус зайнятий взуттям.

 

Шафу, що має 3 дверні полотна, можна доповнити секцією з полиць або розширити відсік, що використовується, аби вішати одяг. Модифікації, що мають 4 або 5 дверей, дають можливість розмістити висувні ящики, штанги для вкороченого одягу (жакетів, піджаків). Під ними зручно розташувати взуття або обладнати місця для зберігання габаритних речей, валіз.



0 Коментарів - Написати коментар

Коментар