Які дизайни натяжних стель можна створити зі світлодіодними стрічками?

Встановлення натяжних стель зі світлодіодними стрічками: переваги такого підходу.

 

Світлодіодне підсвічування стелі − дизайнерський інструмент з широким потенціалом. Воно допомагає створити унікальний інтер’єр, з урахуванням особливостей планування приміщення.

 

Підсвічування на стелі здатне успішно доповнити будь-яку кімнату. Переваг у таких натяжних конструкцій чимало:

 

  • Стрічка здатна слугувати не лише для декору, а й бути додатковим чи навіть основним джерелом світла.
  • На відміну від багатьох інших видів освітлювальних приладів, світлодіоди виділяють вкрай мало тепла, а отже, ПВХ-плівка не постраждає від плавлення.
  • Можна обрати будь-який колір підсвічування, налаштовувати його, а також змінювати інтенсивність до своїх потреб.
  • З правильним вибором дизайну та розташування стрічки вдасться оптично додати приміщенню висоти та простору.

 

Збираючись замовити натяжні стелі в Івано-Франківську, варто ознайомитися з популярними варіантами натяжних систем зі світлодіодним підсвічуванням.

Варіанти оформлення натяжних систем зі світлодіодним підсвічуванням

 

Якщо кімнаті хочеться надати чітких обрисів, вдалим вибором стане натяжна конструкція з контурним підсвічуванням. Технологія її встановлення має такі особливості:

 

  1. Кріплення стрічки за плівкою – якщо світло вимкнене, мешканці оселі бачать звичайну гладку стелю.
  2. Місця стику зі стіною закриваються тонкою гумовою вставкою, (окантовкою), аби зробити непомітною технічну щілину.
  3. В результаті отримується чітка світлова лінія за периметром, ширина якої складає 3 см, а відступ від стіни − 1 см, згідно з технологічним стандартом.

 

BQTSU0EdOVDHAAt1L0kIVoU-8P0f7p4PO75f19IAxR24l9tWgwu8qSRIXe3Il4PqBv5JhgiUfc2IsCMnP2nPKf3O2NZnZ1KFnvb9OuhJcoe9SmvebLd1EJxCaNGA0UyApK0LYH8Yjbsv-3GEIQAxSKc

 

З контурним підсвічуванням нерідко плутають парящі натяжні стелі – також дуже красиве оформлення. Різниця між ними та контурними полягає у застосуванні спеціального парящого профілю, який розсіює світло, внаслідок чого створюється враження, що конструкція не прикріплена до стін, а «зависла» у повітрі.

 

При вимкненому підсвічуванні на місці примикання стелі до стін можна бачити естетичну рівномірну щілину в 3 см. Досягти «парящого» ефекту можна також, розмістивши світлодіодну стрічку в прихований стельовий карниз – в такому разі буде гарно підкреслена вишуканість гардин. Але у контурного та «парящого» підсвічування є спільне – обидва види сприяють візуальному збільшенню висоти кімнати.

 

qdlw1WHhXw9XEP3PcfpcmJTWg8mqrhDNm_PTsNG32nmreXGtdQAleJgxXKEX96Y7R-9xsAmFEgW28-8PT1Lhm5g__n3dn363T5ipAzTVsRU7o9lE3y-yfYJF_7abs9WqxHn1ozRMoAPStjnDPj1LQ98

 

Якщо заплановано замінити звичні люстри та світильники чимось незвичайним, доречно доповнити оформлення світловими лініями. Для їх створення на бетонну основу стелі накручується профіль зі світлодіодною стрічкою в 1 або 2 ряди, з огляду на ширину лінії, а зверху все це закривається заглушкою з полікарбонату. Вона рівномірно розсіює світло, а його потік пропускається приблизно до 90%. Щоб лінії зберегли свою чіткість, фоном для них стає матова стеля.

 

Забезпечити повноцінне освітлення здатна світлова напівпрозора стеля. Для її монтажу використовуються два полотна. На перше з них закріплюються світлодіодні стрічки на відстані одна від іншої близько 8-10 см. Друге покриття напівпрозоре. Воно фіксується нижче цієї конструкції на 10-15 см і рівномірно розсіює світло. Дотримання цих вимог має велике значення: на стелі можуть виступати лінії світла і бути помітними діоди. Такий дизайн найкраще вписується у приміщення з високими перекриттями, тому що опускання від чорнової основи рівня становить близько 15-25 см. Плівка приховує всі технічні деталі, так що вдень, коли світло вимкнене, видніється звичайне однотонне полотно.



0 Коментарів - Написати коментар

Коментар