Новий міст на Пасічну подорожчав на 58 мільйонів

У середу, 3 жовтня, на сайті Prozorro опублікували інформацію про укладання угоди на додаткові роботи з будівництва нового моста на Пасічну.

 

 

 

"Додаткові роботи з будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська. А саме: 58 345 936,70 грн, участь у торгах взяли аж... один учасник. Немає коштів на зарплати освітянам та медикам. Відсутні кошти на автономне незалежне опалення в пологовому. Проте міст може подорожчати на 58 мільйонів, і на це кошти  є", – написав франківець Назар Смольнеков‎.
 

 

Як повідомив начальник УКБ Роман Галіпчак, ні про яке здорожчання мосту не йдеться, інформує Бліц-Інфо.
 

 

"Згідно з проектом, вартість мосту 212 мільйонів. І сума не змінюється. Просто по першому проекту були забивні палі, але коли ми почали їх бити, то побачили, що не можемо вийти на відмітку посадки паль через тугий ґрунт. Тож перейшли на бурозабивні палі. Це і є додаткові роботи, про які йдеться в угоді. Ми не виходимо за межі кошторисної вартості", – пояснив Галіпчак. 

 

 

За словами очільника УКБ, сама конструкція мосту сталезалізобетонна з залізобетонними опорами і сталевою конструкцією балок. Замінили тільки покриття. 

 

 

"Оскільки у нас сейсмічно активний район, довелося перейти на бурозабивні палі. Сталеві конструкції мосту так і залишились, тільки ми зверху кидаємо металеву ортотропну плиту замість бетонної армованої. Така конструкція буде краще себе поводити в наших умовах", – запевняє Роман Галіпчак.

 

 

Що ж стосується самих робіт, то начальник УКБ каже, що вони тривають згідно з планом. Всі опори готові, зараз йде обваловка, завозяться металоконструкції для подальшого з'єднання на об'єкті.  

 

 

Нагадаємо, що переможцем аукціону на будівництво моста стала київська фірма «Мостобудівельний загін №112», яка запропонувала ціну в 120 мільйонів грн. Її пов'язують з екс-регіоналом Продивусом. Під час Євромайдану Продивус підтримував політику Віктора Януковича і голосував за «диктаторські закони», а згодом передбачливо вийшов з фракції "Партії регіонів". До нового складу парламенту у 2014 році балотуватися не став.