Ще 100 мільйонів для будівництва моста на Пасічну: новий транш чекають вже до кінця жовтня


Отримати черговий транш коштів з державного бюджету для потреб будівництва транспортного розв’язки нового моста через річку Бистриця Солотвинська в Івано-Франківську розраховують до кінця жовтня цього року.

 

Про це перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна повідомила на черговому засіданні міського виконавчого комітету у п’ятницю, повідомляє Фіртка.

 

Посадовиця нагадала, що будівництво власне конструкції моста, який має з'єднати середмістя обласного центру Прикарпаття з мікрорайоном Пасічна, фінансувалося виключно з коштів міського бюджету.

 

Станом на 1 січня 2021 року було профінансовано 139 мільйонів гривень на саму конструкцію і 4 мільйони гривень – на виготовлення документації. Втім, після встановлення конструкції моста роботи було призупинено через неможливість проведення тендеру.

 

Ситуація зрушила з місця цьогоріч.

 

«Зараз на замовлення управління капітального будівництва було розроблено проєктно-кошторисну документацію для другого етапу - будівництва транспортної розв’язки на вулиці Надрічній, яка пройшла всі рівні погодження та отримала позитивну експертну оцінку. УКБ в кінці травня провело процедуру закупівлі робіт та 30 червня підписало договір з переможцем торгів», - розповіла Вікторія Сусаніна.

 

Разом з тим, розпочати роботи вдалося лише 15 вересня, оскільки Держаудитслужба здійснювала моніторинг тендерних закупівель.

 

До фінансування робіт вже залучено кошти державного бюджету у розмірі 60 мільйонів гривень, а до кінця жовтня місяця цього року місто очікує ще один транш у розмірі 100 мільйонів гривень.

 

«І до кінця жовтня 100 мільйонів (гривень – ред.) Мінфін має профінансувати наступний транш, - зазначила перша заступниця міського голови і додала, - Ну відповідно, я думаю, що це дасть можливість прискорити хід сполучення нашого «Галицького моста».