У 2024 у бюджеті Івано-Франківська заклали 240 млн грн на будівництво моста на Пасічну


У 2024 році у бюджеті Івано-Франківської громади заклали 240 млн грн на будівництво моста на Пасічну.

 

За відповідне рішення на сесії проголосували 32 депутати міськради, повідомляє з місця кореспондент Суспільного.

 

"Міст буде, будемо старатися. Багато що залежить від ситуації на фронтах, багато залежить, чи будуть фінансуватися капітальні видатки. Але навіть зараз, у зимовий період, ведуться роботи із розв'язки. Ми працюємо, заклали гроші, надіємося, що все буде гаразд", — сказав міський голова Руслан Марцінків.

 

На запитання кореспондента Суспільного, чи завершать будівництво у 2024 році, він відповів: "Не хочу бути голослівним. Залежить від підрядників, від виробників металу. У нас метал виплавляла "Азовсталь". "Азовсталь" не працює. Працював Миколаївський суднобудівний завод. Вони переїхали у Дніпро. Багато є речей. Але ми не зупиняємося, працюємо", — говорить міський голова.

 

Перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна під час виступу на сесії повідомила, що заплановане фінансування скерують не лише на добудову переправи, а й на всю прилеглу до нього інфраструктуру.

 

"240 млн грн — це не тільки на добудову моста. Це — комплекс усієї інфраструктури, що стосується його. Звичайно, що зараз казати про конкретні терміни добудови моста ми можемо, але щоб не бути багатослівними... Якраз начальник управління капітального будівництва перебуває в Києві, домовляється за метал. Щоб його отримати, треба стати в так звану чергу. Після того, як ми матимемо інформацію, я доповім міському голові, й ми оприлюднимо дату. Ці гроші передбачені для того, щоб не зупиняти роботи. Бо якщо такий великий об’єкт зупинити, його потім дуже важко запустити знову", — каже Вікторія Сусаніна.