БК "Атлант-ІФ" із анульованою ліцензією на будівництво продовжує зводити висотку на вул. Лемківській,3

Далеко не всі будівельні компанії мають таку завзятість як будівельна компанія «Атлант-ІФ». Забудовник не пасує перед невдачами і всупереч анульованій ліцензії на будівництво, продовжує зводити багатоквартирний житловий будинок по вулиці Лемківська,3.  

21 червня 2018 року Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Лемківській,3. Проте, ще до прийняття документу, забудовник «Атлант-ІФ» вже встиг звести висотку на 11 поверхів, незважаючи на скасовані два роки тому містобудівні умови та обмеження.

 

Детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Лемківській, 3 

 

Водночас, 2 липня 2018 року Державна архітектурно-будівельна інспекція анулювала підприємству «Атлант-ІФ» ліценцію на господарську діяльність пов'язану зі створенням об'єктів архітектури. 

 

  

Та всупереч цьому, компанія «Атлант-ІФ» крок за кроком продовжує зводити багатоповерхівку буквально у самому центрі міста. Нині будівництво об’єкту вийшло на фінішну пряму. Як видно на фото зроблених у вересні, компанія завершує облицювання фасаду.

 

Будівництво будинку по вул. Лемківській,3 станом на вересень 2018 року

  

 

 

Побудовано в Франківську раніше писало, що історія цієї забудови розпочалася у 2015 році. Тоді Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вул. Лемківській,3. Проект будинку нараховував 23 квартири, а у висоту не перевищував 6 поверхів (шостий поверх мансардний).

  

У містобудівній документації зазначено, що замовником робіт виступає Ольшевський Ігор Аркадійович. Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, Ігор Ольшевський з 2007 року зареєстрований як фізична особа – підприємець. Основний вид діяльності - будівництво житлових і нежитлових будівель.

 

У містобудівних умовах та обмеженнях замовник декларує право власності на дві земельні ділянки по вул. Лемківська, 3. Згідно діючого генерального плану міста їх функціональне призначення визначається як «територія малоповерхової та багатоквартирної житлової забудови». Площа першої ділянки становить 0,0345 га. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Також у документі замовник вказує ще одну ділянку площею 0,0202 га. Однак, згідно даних кадастрової карти, ділянки із зазначеними розмірами по вул. Лемківська,3 просто не існує. Водночас по-сусідству із попередньою ділянкою розташована територія площею 0,0198 га, яка згідно даних кадастрової карти теж перебуває у приватній власності Ігоря Ольшевського. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

У відповідь на запит Побудовано в Франківську департамент архітектури повідомив, що видані містобудівні умови та обмеження на забудову території по вул. Лемківська,3, були скасовані рішенням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області від 6 вересня 2016 року.

  

Водночас у листопаді 2016 року, Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради зареєструвало декларацію про початок будівельних робіт на багатоквартирний житловий будинок з приміщеннями громадського призначення по вул. Лемківська, 3. У документі замовником робіт вказаний Ігор Ольшевський, підрядником – приватне підприємство «Галкомбуд».  

  

Виходить, що декларація на початок будівельних робіт зареєстрована на основі скасованої на той час містобудівної документації. Зазначимо, що містобудівні умови та обмеження є однієї з основних складових вихідних даних, які необхідні для отримання замовником  декларації про початок будівельних робіт.

  

Цікаво те, що в декларації про початок будівельних робіт у якості підрядної організації зареєстрована фірма «Галкомбуд». Насправді будівництвом та реалізацією квартир займається будівельна компанія «Атлант-ІФ». Їхні рекламні банери розміщені при в’їзді на будівельний об’єкт, а логотип підприємства намальований на фасаді будинку по вул. Лемківській,3.

  

За даними аналітичної системи Youcontrol, приватне підприємство "Атлант-ІФ" засноване у 9 років. Основний вид діяльності - бдівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники компанії - Спринчак Олександр Олександрович та Ониськів Ярослав Богданович, порівно внесли до статутного капіталу по 1 250 000 грн. Ярослав Ониськів також значиться керівником підприємства. На рахунку компанії немає ані заборгованості, ані судових справ. Ліцензія на здійснення господарської діяльності пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури дійсна до 2019 року.

 

Скрін з Youcontrol