У Франківську затвердили нову житлову забудову неподалік міського озера

Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення на вул. Ленкавського,17, що неподалік міського озера.

Проект ДПТ передбачає будівництво чотирьох 9-поверхових житлових будинки. Загалом комплексу розрахований на 136 квартир та 26 гаражів. Також передбачено встановлення дитячих і спортивних майданчиків.

 

ДПТ для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення на вул. Ленкавського,17

  

За даними публічної кадастрової карти, за адресою вулиці Ленкавського, 17 зареєстровано близько десятка земельних ділянок. При цьому жодна із них не призначена під житлову забудову.  

 

Найбільша ділянка площею 0,63 га, належить гаражно-будівельному кооперативу №26. Поруч із нею знаходиться територія площею 0,4442 га, із цільовим призначенням - для розміщення та експлуатації адміністративно-побутових будівель і споруд. Нині земля перебуває у приватній власності фізичної особи.

  

Наступною по вулиці Ленкавського,17 є ділянка площею 0,4302 га. Її цільове призначення - Для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Правом постійного користування землею володіє підприємство з виробництва дерев'яних будівельних конструкцій, ТОВ «Інекс».

 

Також у приватній власності фізичної особи перебуває ділянка площею 0,0572 га, теж із категорії земель промисловості.

 

Натомість, у комунальній власності міста зареєстровано дві ділянки. Перша із них площею 0,0242 га призначена для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Нині землю орендує приватна особа.

 

Також до земель промисловості відноситься ділянка площею 0,045 га. Відзначимо, що землю орендує приватне підприємство «Прикарпаття і К». Це та сама фірма, що веде скандальне будівництво поруч міського озера, на ділянці обласної організації Товариства сприяння обороні України.

 

Cкрін з Youcontrol