Українці забезпечені житлом вдвічі менше, ніж європейці


Нещодавно в Києві відбувся Другий іпотечний форум, на якому президент конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе оприлюднив актуальні дані про стан житлового фонду України.

 

За його словами, на одну людину в нашій країні припадає 24 кв. м жилої площі. Для порівняння, у добре розвинених країнах Європи забезпеченість житлом становить 40 кв. м.

 

А на одного мешканця Канади і США припадає 70 кв. м. Навіть у такій густонаселеній країні як Китай цей показник складає 27 кв. м, що теж більше ніж у нас. Але якість житла в Україні і в країнах Європи не порівнювана.

 

Так, 80% будинків у нашій державі вважаються морально і технічно застарілими. Будівлі старого житлового фонду в більшості вже втратили свої експлуатаційні характеристики і потребують капітального ремонту. Є старі жилі будинки, стан яких небезпечний для життя.

 

Лише 20% житлового фонду України складають новобудови. Експерти підрахували, щоб вийти на європейський показник забезпечення житлом, забудовникам України необхідно реалізувати будівництво квартир загальною площею не менше 2 млрд кв. м. Враховуючи нинішній темп будівництва, виконати такий обсяг роботи можливо лише через 200 років.

 

Вихід з ситуації спеціалісти вбачають у іпотечному кредитуванні населення та в стимулюванні розвитку будівельної галузі. Щоб наздогнати європейський показник, українцям рекомендується переїжджати у новобудови більших площ. Чим більша сім’я, тим більшою повинна бути квартира. Житлового простору має вистачати кожному члену сім’ї, включаючи дітей.

 

Сучасна будівельна компанія blago developer відповідально підходить для планування та зонування всіх житлових комплексів. Забудовник пропонує квартири різних площ, обираючи відповідний варіант кожному клієнту.

 

А ще нове житло доступне всім. Компанія індивідуально підбирає умови оплати з максимальною економією для покупця.

 

Отримайте консультацію за телефоном: 097 0714 000 Відділи продажу у м. Івано-Франківськ: вул. Коновальця, 35 вул. Січових Стрільців, 21 площа Ринок, 8