Перевірка від Побудовано: Комплекс апартаментів "На озері" (Мазепи, 144)

Проект "Побудовано в Івано-Франківську" розпочинає перевірки об'єктів будівництва обласного центру. Щодня ми публікуватимемо короткий опис наявної містобудівної документації щодо певного будівельного об'єкту. Детальна інформація "Перевірки від Побудовано" буде розміщена на сторінці об'єктів в нашому каталозі новобудов Івано-Франківська. Кожен об'єкт, після перевірки, отримає свій рейтинг надійності за версією інформаційного проекта "Побудовано в Івано-Франківську".

Перший об'єкт перевірки - скандальне будівництво біля міського озера за адресою "Мазепи, 144". Це комплекс апартаментів "На озері", забудівник - ПП "Прикарпаття і К". Замовник будівництва та власник земельної ділянки - ГО "Товариство сприяння обороні України".

У проекті будівництва - 90 апартаментів від одно- до трьохкімнатних. За словати забудовників, всього будинок матиме 10 поверхів та два під’їзди, з місцями для паркування автомобілів. Забудівник пропонує безвідсоткове розтермінування платежів до 2-х років.

По-факту, даний будинок є об’єктом багатоквартирної житлової забудови. Цільове призначення земельної ділянки, на якій збудований комплекс – будівництво та обслуговування інших будівель громадської забудови. Отже будувати житлові будинки на ній заборонено.

Проте керівництво ГО "Товариство сприяння обороні України" вихід знайшло. Архітектурно-планувальне завдання (видавалося до 2012 р. до введення МБУІО) видано на спортивно-готельний комплекс.

Тож будується, насправді, типовий житловий багатоповерховий будинок. Але продають в ньому апартаменти, а не квартири.

Детальніше: Комплекс апартаментів "На озері" (Мазепи, 144)