Активісти просять генпрокурора перевірити законність будівництва біля міського озера

16 серпня представники Обласної асоціації учасників та ветеранів АТО, міської спілки добровольців АТО Прикарпаття, центру допомоги учасникам АТО та ГО “Правий сектор-Прикарпаття” на прес-конференції розповіли про скаргу на ім’я генерального прокурора України.

Представник Обласної асоціації учасників та ветеранів АТО Андрій Фармуга розповів про ГО “Товариство сприяння обороні України” (ТСОУ) За його словами, ще за часів СРСР діяла організація ДТСААФ. З настанням незалежності ТСОУ оголосила себе її правонаступницею і перебрала на себе всі матеріальні цінності, які належали організації, пише ГК.

«Мене особисто як ветерана цікавить наскільки ТСО себе проявило з того часу, як почалася війна. Отримати інформацію від її керівника Никитюка неможливо. Зрозуміло, що вони в цей час покращували свій матеріальний стан,  – наголосив Фармуга. – Ця людина настільки відчуває себе безнаказаною, що навіть працівників ДАБІ не допускають на об’єкти на березі озера. Йдеться про 11-поверховий будинок і будинок, для якого вже виритий котлован».

Мова йде про те, що на березі міського озера за адресою вул. Гетьмана Мазепи, 144, що поблизу Івано-Франківської обласної організації ТСО України, житлова компанія «Прикарпаття і К» самовільно розпочала будівництво і продає квартири у незаконній забудові. Замовником будівництва, за інформацією обласного управління архітектурно-будівельної інспекції, є громадська організація «Товариство сприяння обороні України» (колишнє ДТСААФ).

«Людям, які повернулись з війни важко бачити, що думку громади нехтують, а деякі особи допускають самоуправління. Тому ми  з побратимами долучаємось до цієї скарги, підписалися під нею і чекаємо від цих органів розслідування», – підкреслив Андрій Фармуга. Також він висловив сподівання, що розслідування цієї скарги буде публічним.

«Ми маємо великі сподівання на керівництво генпрокуратури, що ця справа не буде спущена», – акцентував ветеран АТО.

Активістка Наталія Сербин повідомила, що ТСОУ – це всеукраїнська організація і є вже судові провадження по Україні. «Її очолює людина, наближена до Януковича, а Никитюк також був призначений за часів “Партії регіонів», – підкреслила Сербин.

Відтак вона озвучила вимоги активістів:

  1. Прийняти до розгляду та зареєструвати скаргу відповідно до ч.4 ст.214 КПК України.
  2. Враховуючи цю скаргу, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст.214 КПК України.
  3. Провести перевірку щодо законності побудови 11-поверхівки за адресою вул. Гетьмана Мазепи, 144 в Івано-Франківську ТОВ «Прикарпаття і К» на замовлення громадської організації «Товариство сприяння обороні України» (колишнє ДТСААФ).
  4. Провести перевірку щодо законності викопаного котловану за адресою вул. Гетьмана Мазепи, 144 в Івано-Франківську ТОВ «Прикарпаття і К» на замовлення громадської організації «Товариство сприяння обороні України» (колишнє ДТСААФ).
  5. Розпочати кримінальне провадження відносно ТОВ «Прикарпаття і К» та голови Івано-Франківської обласної організації ТСО України Никитюка Петра Васильовича.
  6. Проаналізувати матеріали провадження на предмет виявлення ознак інших злочинів та правопорушень, передбачених чинним законодавством України.