Івано-Франківські студенти відвідали найбільшу архітектурну виставку світу


Студенти Університету Короля Данила за спеціальністю «Архітектура та містобудування» та «Дизайн» відвідали найбільшу архітектурну виставку світу «Biennale Architettura» 2023 під назвою «Лабораторія майбутнього».

 

Цьогоріч у виставці беруть участь 64 національні павільйони. Україна відкрила офіційний павільйон на архітектурній бієнале вперше за майже десять років.

 

Український павільйон під назвою «Перед майбутнім» розташувався відразу на двох локаціях: у Sale d’Armi, Арсенале та Spazio Esedra, Джардіні.

 

«Українські локації присвячені змінам сприйняття простору, що відбулися в Україні останніми роками. Простори українського павільйону відсилають до різних типів захисних споруд і спільних місць безпеки, які після російського вторгнення в Україну стали невід’ємною частиною життя українського суспільства», – розповідає проректор з соціально-виховної роботи УКД Іванна Бабецька.

 

Викладачка кафедри архітектури та містобудування Анна Терешкун наголошує: «Дана виставка не залишить байдужим відвідувачів. Це діалог між сучасними концепціями, баченням майбутнього та відвідувачем. Відвідувати такі експозиції необхідно, особливо тим, хто безпосередньо має відношення до архітектури та дизайну».