Закинуті місця, які викликають цікавість у туристів. Фото

У різних точках Землі є красиві пам’ятки, які часто привертають увагу людини, не зважаючи на те що їх давно вже занедбали.  На фото можна побачити як швидко вони руйнуються без належного догляду. Деякі були закинуті через стихійні лиха, війни або техногенні катастрофи, в той час як інші просто перестали відповідати духу епохи.

Самотній чоловік робить знімки всередині зруйнованого будинку ЦК Болгарської комуністичної партії на горі Бузлуджа. Будівля стала непотрібною після того, як партія втратила контроль над країною.


 

Занедбані військові форти Маунселла у гирлі річки Темзи, Великобританія.


 

 

Військовий завод з виробництва ракет «Енергомаш» в Підмосков’ї. Фото зроблене блогером, що іменує себе Lana Sator. Їй вдалося проникнути на режимний об’єкт в 2011 році.


 

 

Ель-Готель-дель-Сальто (Del Salto) в Колумбії, більше схожий на будинок з привидами. Він відкрив свої двері для багатих туристів в 1928 році, але був закритий на початку дев’яностих.

 

 

 

Середньовічне місто-привид в італійській провінції Безілікета. Евакуація людей з цього місця відбулась 1963 року після серії землетрусів.

 

 

Романтичний середньовічний Замок Бодіам, розташований поруч з графством Східний Сассекс, Англія.


 

 

Місто Прип’ять, побудоване для працівників Чорнобильської АЕС та їх сімей. Було евакуйоване після вибуху, що стався в 1986 році.


 

 

Бобслейна траса на горі Требевіч в Сербській Республіці, яка перебуває на південному сході від Сараєва. Вона була пошкоджена в ході Боснійської війни 1992 – 1995 років.


 

 

Храми Ангкор-Ват у Камбоджі стали туристичною пам’яткою завдяки незвичайній формі древніх дерев, що ростуть серед руїн.


 

 

Самотній літак, що розбився близько злітно-посадкової смуги льодового аеродрому «Пагорби патріотів», Антарктида.


 

Покинутий парк розваг Nara Dreamland в Японії, який був закритий у серпні 2006 року.


 

Подібна доля спіткала і парк розваг Wonderland на околиці Пекіна.


 

 

Похмурий недобудований замок у полі. Грошові кошти на будівництво перестали надходити після розбіжностей, що виникли між місцевими органами влади та фермерами.


 

Затоплена статуя Христа в компанії риб у Сан Фруттуозо, Італія. Вона була свідомо розміщена під водою, щоб увічнити пам’ять про першого італійця-аквалангіста, загиблого на цьому місці в 1947 році.


 

 

Місто-привид Колманскоп, Намібія. Місце покинули в 1954 році, після того як тут скінчилися алмази.


 

Ік-Кіль Сеноут в Юкатані, Мексика – одне з декількох місць, використовуваних майя в якості священних колодязів. Сюди скидали молодих чоловіків і жінок в якості жертв богові дощу. Зараз тут люблять купатися туристи.