У Франківську пройде виставка робіт "батька хмарочосів" архітектора Людвіга Міс ван дер Рое

Перлиною творінь німецького архітектор Людвіга Міс ван дер Рое є вілла Тугендгат, що віднесена до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО. Та світ його знає як творця знаменитих хмарочосів в Чикаго.

Сама виставка відкриється 20 лютого, 0 12 годині, в стінах івано-франківського Університету Короля Данила і триватиме до 24 лютого. 

 

Це буде своєрідна мандрівка до одного з творінь знакового архітектора ХХ ст. Міс ван дер Рое — до вілли Тугендгат (Брно, Чехія), що є яскравою іконою модернізму в Європі, йдеться на сайті Івано-Франківської торгово-промислової палати. 

 

Нині вілла Тугендгат вважається найбільш автентичним і найкраще збереженим у Європі об’єктом видатного німецького архітектора-модерніста Міс ван дер Рое, належить до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО (з 2001 р.), міжнародної мережі Iconic Houses, що об’єднує знакові будівлі, створені видатними архітекторами й доступні для громадськості.

 

Після урочистого відкриття відновленої й відреставрованої вілли чотири роки тому там проводять екскурсії, фахові архітектурні події, концерти, кінопокази, освітні акції тощо.

 

У будівлі розташовані адміністрація Музею «Вілла Тугендгат», Центр досліджень та документації, що вивчає історію вілли й архітектури Брна ХІХ-ХХ ст.