«Івано-Франківськбуд» хоче будувати багатоповерхівки у промисловому районі

Майже пів гектара землі по вулиці Джохара Дудаєва, 28, компанія «Івано-Франківськбуд» освоїть під житлову забудову. Для цього фірма розробила детальний план території, який сьогодні розглядатиме виконавчий комітет.

У жовтні минулого року, міська рада дозволила розробити детальний план території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків на вулиці Джохара Дудаєва, 28.

 

Ділянка, про яку йде мова, займає площу у 0,422 га. Земля розташована у промисловому районі міста: поруч знаходиться Івано-Франківський арматурний завод, а по сусідству – виключного ділянки промислового призначення.

 

 

Згідно даних кадастрової карти, земля перебуває у приватній власності компанії «Івано-Франківськбуд». Її цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. За законом, вона відноситься до категорії земель промисловості. Та перш аніж перетворити її у житловий квартал, компанії необхідно розробити ДПТ.

 

 

Днями на сайті міськвиконкому з’явився проект рішення «Про затвердження детальних планів територій». У документі йдеться про затвердження відразу чотирьох ДПТ одним рішенням.

 

Останнім пунктом пропонується затвердити детальний план території (уточнення положень діючого генерального плану міста Івано-Франківська) для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків на вулиці Джохара Дудаєва, 28. У разі ухвалення цього рішення виконавчий комітетом, питання винесуть на розгляд сесії міської ради.

 

Довідково:

ТДВ «Будівельна-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд» одна із найстаріших будівельних структур. За даними аналітичною платформою «YouControl», компанію заснували у 2000 році. Останні 7 років керівником фірми являється Броніцький Василь Микоалйович. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель.