Франківська ОДА передала у користування військовій прокуратурі ділянку на Чорновола під будівництво багатоповерхівки

В Івано-Франківську для сімей військовослужбовців зведуть багатоквартирний житловий будинок буквально у самому центрі міста. Мова йде про ділянку по вулиці Чорновола поруч із будівлею військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону.

Наприкінці минулого року Івано-Франківська облдержадміністрація дозволила військовій прокуратурі Західного регіону України розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1857 га по вулиці Чорновола,9.

 

Днями проект землеустрою був затверджений. Про це йдеться у розпорядженні, яке голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук підписав 3 липня.

 

Як йдеться у документі, цільове призначення ділянки змінюється  із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони на землі житлової та громадської забудови. При цьому військова прокуратура Західного регіону України отримала ділянку у постійне користування з метою будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку

 

За даними кадастрової карти, вказала ділянка на Чорновола перебуває у державній власності облдержадміністрації. Її цільове призначення -  для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України, що відносить її до категорії земель оборони. Тепер, згідно розпорядження, цільове призначення землі змінюється під житлову забудову.

 

 Ділянка на кадастровій карті 

 

Як писало Побудовано, навесні цього року військова прокуратура звернулася до міської влади з прохання надати дозвіл на розроблення детального плану території на вулиці Чорновола, 9.

 

  По вулиці Чорновола,9 розміщується військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України, поруч - недобудований житловий комплекс від будівельної компанії «Continental Development».

 

Звернення розглядалося на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин. Тоді представник військової прокуратури заявив, що на вказаній території знаходиться будівля військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону, а позаду неї є територія, що раніше використовувалась під плац. Саме на цій землі заплановано будівництво багатоквартирного будинку для війкових. Відтак, 15 березня міська рада дала «добро» на розробку ДПТ.

   

А вже 24 травня місцеві депутати затвердили ДПТ для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Чорновола, 9.  Згідно проекту, мова йде про один шестиповерховий житловий будинок для сімей військовослужбовців.

 

Детальний план території по вулиці Чорновола, 9