В Івано-Франківську майже гектар землі у промисловому районі забудують житловими висотками

Будівельна компанія "Івано-Франківськбуд" освоїть близька гектара землі по вулиці Дудаєва, 28. Дозвіл на розробку ДПТ забудовник отримав у жовтні минулого року. Нині проект забудови винесено на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради.

Питання про затвердження детального плану території (уточнення положень діючого генерального плану міста Івано-Франківська) для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків на вулиці Джохара Дудаєва, 28, міська рада розглядатиме 30 серпня.

 

Відповідний проект рішення разом із додатком оприлюднено на сайті міськради.

 

Згідно ДПТ, під забудову відведено дві земельні ділянки. Тут зведуть три багатоквартирні житлові будинки висотою у дев’ять поверхів.

 

Детальний план території для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків на вулиці Джохара Дудаєва, 28

Нагадаємо, що дозвіл на розробку ДПТ для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків на вулиці Джохара Дудаєва, 28 місцеві депутати надали у жовтні 2016 року.

 

Згідно даних кадастрової карти, за вказаною адресою є дві ділянки. Їх цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Відтак, згідно закону, ділянки підпадають під категорію земель промисловості.  

 

Взагалі знайти в районі вулиці Дудаєва територію призначену під житлову забудову цілком складно. Це промисловий район міста, тому і цільове призначення у земель відповідне. Більше того, по-сусідству із потенційними житловими висотками знаходиться ПАТ «Івано-Франківський арматурний завод», з іншої сторони сусідство не менш приємне – 62-котельно-зварювальний завод. Та й можливість будувати житлові багатоповерхівки на землях промисловості закон не передбачає.

 

Як вже було сказано, під забудову відведено дві ділянки. Перша площею 0,4245 га перебуває у приватній власності товариства з додатковою відповідальністю "Опорядспецбуд".

 

За даними аналітичної системи «Youcontrol» фірма "Опорядспецбуд" заснована у 1996 році та займається організацією будівництва будівель. У підприємства близько сотні засновників, а його кінцевим власником і керівником зазначений Степан Осадець.

 

Скрін з YouControl

 

Земельна ділянка Опорядспецбуду на кадастровій карті 

 

Право власності на другу земельну ділянку зареєстровано на ТДВ "Будівельна-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд", яка займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Площа землі - 0,422 га. Згідно даних аналітичної системи «Youcontrol», керівником і кінцевим власником підприємства є Василь Броніцький. Проект ДПТ по вулиці Дудаєва, найімовірніше, реалізовуватиме саме ця фірма.

 

 Скрін з YouControl

 

Земельна ділянка Івано-Франківськбуду на кадастровій карті 

 

Компанія "Івано-Франківськбуд" є однією із найстарших будівельних структур західноукраїнського регіону, проводила будівництво масовового житла, закладів освіти та культури, а також стратегічних промислових об'єкти, як в області, так і по всій території України. Також на рахунку фірми кілька житлових масивів у мікрорайоні Пасічна.