Івано-Франківська міськрада дала "добро" на повторний викуп локомотиворемонтного заводу

Руслан Марцінків скликав позачергову сесію міської ради для вирішення єдиного питання – про участь в конкурсі з повторного продажу пакету акцій Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу.

Подібну процедура проходила напередодні першого аукціону. Тоді депутати 24-ма голосами дали «добро» на участь в конкурсі з продажу пакету акцій локомотиворемонтного заводу. Сьогодні ж "за" прогосувало вже 30 народних обранців.

 

Купити підприємство за будь-яку ціну. Схоже це єдине чим керується міський голова Руслан Марцінків. Адже фіксовані умови з продажу заводу, затверджені Кабінетом Міністрів, вимагають зберегти його основний вид діяльності.

 

До слова, Івано-Франківський локомотиворемонтний завод спеціалізується на ремонті і модернізації дрезин, автомотрис та мотовозів, займається виготовленням запчастин та ремонтом тепловозів. Також у користуванні товариства перебуває 34 споруди та земельна ділянка площею 9,96 га. При цьому у підприємства існує заборгованість перед бюджетом у розмірі 151,5 тис грн та по виплаті заробітної плати – 2 479,0 тис грн.

 

За це все міській раді доведеться заплатити 33,9 млн грн. Оскільки це лише стартова ціна лоту, кінцева сума може вийти куди більшою.

 

Загалом повторний конкурс з продажу пакета акцій ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» пройде 22 серпня об 11:00 год у приміщенні Фонду державного майна України.

 

Нагадаємо, попередній аукціон з продажу пакету акцій відбувся 6 липня. Тоді Івано-Франківська міська рада була єдиним учасником конкурсу. Однак після завершення аукціону, приватизаційна комісія з продажу акцій підприємства прийняла рішення не затверджувати його результати.

 

Згодом у Фонді Держмайна повідомили, що Окружний адміністративний суд міста Києва забезпечив позов фізичної особи до КМУ та ФДМУ та забороним Фонду вчиняти будь-які дії щодо підготовки, організації та проведення конкурсу з продажу акцій заводу. Зважаючи на це, після завершення конкурсу приватизаційна комісія одноголосно прийняла рішення не затверджувати його результати. У свою чергу, Фонд уже подав апеляційну скаргу на вищезазначену ухвалу.

 

Не оголосивши переможця конкурсу, комісія оголосила про проведення у найкоротші терміни нового аукціону.

 

Як зазначалось, участь у попередньому конкурсі брав один учасник - міська рада Івано-Франківська. При цьому заявки на участь у конкурсі подало два претенденти, однак один з них так і не прибув на нього.

 

«Комісія визнала, що сумнівно з юридичної точки зору приймати рішення про визначення переможця конкурсу за наявності судових заборон. Крім того, це призвело до відсутності конкуренції серед покупців», - йдеться у заяві Фонду.

 

Відтак, повторний аукціон з продажу пакету акцій локомотиворемонтного заводу відбудеться у серпні.