Через судову ухвалу акції Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу виставили на аукціон повторно

Фонд державного майна України оголосив про повторний аукціон з продажу пакету акцій  ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».

До продажу пропонується 99,5 % статутного капіталу товариства. Стартова ціна – 33, 9 млн грн.

 

Івано-Франківський локомотиворемонтний завод - це машинобудівне підприємство, яке спеціалізується на ремонті і модернізації дрезин, автомотрис та мотовозів, займається виготовленням запчастин або ремонтом тепловозів.

 

Раніше Кабмін затвердив цілий ряд фіксованих умов для продажу підприємства. Зокрема, завод повинен зберегти основний вид діяльності, вчасно сплачувати податки та збори, оновити основні засоби та провести модернізацію виробництва.

 

При цьому у користуванні товариства перебуває 34 споруди та земельна ділянка площею 9,96 га.

 

Також у підприємства існує заборгованість перед бюджетом у розмірі 151,5 тис грн та по виплаті заробітної плати – 2 479,0 тис грн.

 

Приймання конкурсної документації та остаточного проекту договору купівлі- продажу завершується 15 серпня о 18:00 год. Конкурс з продажу пакета акцій ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» буде проведено 22 серпня об 11:00 год у приміщенні Фонду державного майна України.

 

Як повідомлялося раніше, попередній аукціон з продажу пакету акцій відбувся 6 липня. Івано-Франківська міська рада виявила бажання поборотися за локомотиворемонтний завод, більше того була єдиним учасником конкурсу. Однак після завершення аукціону, приватизаційна комісія з продажу акцій підприємства прийняла рішення не затверджувати його результати.

 

Згодом у Фонді Держмайна повідомили, що Окружний адміністративний суд міста Києва забезпечив позов фізичної особи до КМУ та ФДМУ та забороним Фонду вчиняти будь-які дії щодо підготовки, організації та проведення конкурсу з продажу акцій заводу.

 

Зважаючи на це, після завершення конкурсу приватизаційна комісія одноголосно прийняла рішення не затверджувати його результати. У свою чергу, Фонд уже подав апеляційну скаргу на вищезазначену ухвалу.

 

Не оголосивши переможця конкурсу, комісія оголосила про проведення у найкоротші терміни нового аукціону. 

 

Як зазначалось, участь у попередньому конкурсі брав один учасник - міська рада Івано-Франківська. При цьому заявки на участь у конкурсі подало два претенденти, однак один з них так і не прибув на нього.

 

«Комісія визнала, що сумнівно з юридичної точки зору приймати рішення про визначення переможця конкурсу за наявності судових заборон. Крім того, це призвело до відсутності конкуренції серед покупців», - йдеться у заяві Фонду.

 

Відтак, повторний аукціон з продажу пакету акцій локомотиворемонтного заводу відбудеться у серпні. Натомість, міський голова Руслан Марцінків анонсував, що питання про повторну участь у конкурсі з купівлі Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу, міська рада розгляне вже на найближчій позачерговій сесії.

 

«Сподіваюсь, депутати підтримають рішення врятувати від занепаду стратегічне підприємство. Ми не дозволимо зробити там проміжний пункт для перевезення карпатського лісу за кордон. А потім оприлюднимо список поіменного голосування, хто і як підтримав збереження заводу для громади», - йдеться у заяві мера.