Антимонопольний комітет заблокував приватизацію локомотиворемонтного заводу

Близько місяці тому Фонд держмайна провів аукціон з продажу 99,5% пакета акцій ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод». Єдиним учасником, а відтак і переможцем торгів стала Івано-Франківська міська рада.

Приватизація заводу місцевою владою викликала шквал крити з боку ЗМІ, адже нове придбання обійшлося міському бюджету у 33,9 млн грн. За таку суму місто отримало завод, що спеціалізується на ремонті тепловозів, виробничі будівлі, обладнання, 10 га землі, а на додачу ще й заборгованість перед бюджетом та заробітною платою.

  

При цьому викупити підприємство міська рада змогла лиш з другої спроби попередній аукціон з продажу пакету акцій відбувся 6 липня. Тоді Івано-Франківська міська рада теж була єдиним учасником торгів. Однак після завершення аукціону, приватизаційна комісія з продажу акцій підприємства прийняла рішення не затверджувати його результати.

 

Згодом у Фонді Держмайна повідомили, що Окружний адміністративний суд міста Києва забезпечив позов фізичної особи до КМУ та ФДМУ та забороним Фонду вчиняти будь-які дії щодо підготовки, організації та проведення конкурсу з продажу акцій заводу. Зважаючи на це, після завершення конкурсу приватизаційна комісія одноголосно прийняла рішення не затверджувати його результати. У свою чергу, Фонд уже подав апеляційну скаргу на вищезазначену ухвалу. Не оголосивши переможця конкурсу, комісія оголосила про проведення у найкоротші терміни нового аукціону.

 

З моменту аукціон пройшов місяць, натомість приватизації заводу досі під наглядом Антимонопольного комітету, який у свою чергу заблокував процедуру купівлі. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук пише міський голова Руслан Марцінків.

 

«Питання купівлі містом локомотиворемонтного заводу заблоковано Антимонопольним комітетом. Ведеться шалена боротьба, за «непотрібний завод», як писали деякі ЗМІ. Ми вже оплати всі кошти й будемо боротися за збереження заводу до останнього.», - йдеться у повідомленні.

 

До слова, Івано-Франківський локомотиворемонтний завод спеціалізується на ремонті і модернізації дрезин, автомотрис та мотовозів, займається виготовленням запчастин та ремонтом тепловозів. Також у користуванні товариства перебуває 34 споруди та земельна ділянка площею 9,96 га. При цьому у підприємства існує заборгованість перед бюджетом у розмірі 151,5 тис грн та по виплаті заробітної плати – 2 479,0 тис грн.