Івано-Франківська міська рада викупила локомотиворемонтний завод разом із землею за 34 млн грн

Івано-Франківська міська рада з другої спроби викупила 99,5% пакета акцій ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».

Сьогодні, 22 серпня, в приміщенні Фонду держмайна відбувся аукціон з продажу підприємства, де міська рада була єдиним учасником торгів. Завод обійшовся місту у 33,9 млн грн.

 

Додамо, що попередній аукціон з продажу пакету акцій відбувся 6 липня. Тоді Івано-Франківська міська рада теж була єдиним учасником торгів. Однак після завершення аукціону, приватизаційна комісія з продажу акцій підприємства прийняла рішення не затверджувати його результати.

 

Згодом у Фонді Держмайна повідомили, що Окружний адміністративний суд міста Києва забезпечив позов фізичної особи до КМУ та ФДМУ та забороним Фонду вчиняти будь-які дії щодо підготовки, організації та проведення конкурсу з продажу акцій заводу. Зважаючи на це, після завершення конкурсу приватизаційна комісія одноголосно прийняла рішення не затверджувати його результати. У свою чергу, Фонд уже подав апеляційну скаргу на вищезазначену ухвалу.

 

Не оголосивши переможця конкурсу, комісія оголосила про проведення у найкоротші терміни нового аукціону.

 

До слова, Івано-Франківський локомотиворемонтний завод спеціалізується на ремонті і модернізації дрезин, автомотрис та мотовозів, займається виготовленням запчастин та ремонтом тепловозів. Також у користуванні товариства перебуває 34 споруди та земельна ділянка площею 9,96 га. При цьому у підприємства існує заборгованість перед бюджетом у розмірі 151,5 тис грн та по виплаті заробітної плати – 2 479,0 тис грн.