У Франківську медичному університету відмовили надати земельну ділянку під складські приміщення

Минулого тижня, виконавчий комітет відмовив Івано-Франківському національному медичному університету дати дозвіл на складання проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки. Причиною відмови стала довідка з містобудівного кадастру, яка називає ці території перспективними для житлової забудови.

Мова йде про ділянку орієнтовною площею 0,4799 га, на вулиці Юліана Цалевича 34-а. Територія призначалася для обслуговування складських приміщень, які навчальний заклад викупив у ВАТ «Агропромтехніка» в 2011 році.

 

Цікавим є те, за адресою вулиця Юліана Цалевича 34 знаходиться будівля, де розміщується Кафедра фізичного виховання та здоров'я Івано-Франківського медичного університету. Поруч із будівлею знаходиться земельна ділянка, яка відповідає необхідним параметрам. При цьому використовується вона під стадіон.

 

 

Однак, клопотання університету так і не було підтримане виконавчим комітетом. Як йдеться у проекті рішення, вказана ділянка, згідно довідки з містобудівного кадастру, належить до перспективної території багатоквартирної житлової забудови.

 

На кадастровій карті, за вказаною адресою, є лиш одна ділянка, яка відповідає вихідним даним. Площа території складає 0,4779 га. Більше того, земля перебуває у приватній власності, а вид її цільового призначення вказаний як освіта. За законом ділянка відносяться до земель громадської забудови. Тому здійснювати багатоквартирну житлову забудову на її території цілком заборонено.