Помер відомий франківський будівельник Василь Броніцький


12 серпня 2020 року на 72 році життя після важкої хвороби помер Василь Миколайович Броніцький.

 

Народився Василь Миколайович 24 березня 1949 року в с. Низьколизці, Монастириського району, Тернопільської області. Вищу освіту здобув в Івано-Франківському інституті нафти і газу (1976 р).

 

Трудову діяльність почав в 1972 році в БУ-113 тресту «Прикарпатжитлобуд». З 1979 по 1990 рік працював на комсомольській і партійній роботі в комбінаті «Івано-Франківськбуд».

 

З 1990 року – заступник керуючого комбінату «Івано-Франківськбуд» і голова наглядової ради. З 2008 року по 2019 рік очолював ТДВ Будівничо-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд». За період перебування на керівній посаді були збудовані заводи «Позитрон», «ТОС», «Мехпресса», «Автоливмаш», «Радіозавод», «ДБК», «Калуський Хіміко-Металургійний комбінат» і багато інших промислових комплексів. Крім промислових об’єктів, за активною участю Василя Миколайовича були споруджені Івано-Франківський муздрамтеатр, культурно-спортивний комплекс, а також десятки дитсадків, шкіл, лікарень і понад десяти тисяч квартир на теренах Прикарпаття.

 

У 1986-1988 рр. брав активну участь в організації будівництва в м. Кіровокан у Вірменії, а в 1987-1995 рр. у будівництві житла і інфраструктури вЖитомирській області для чорнобильців.

 

 

За період керівництва фірмою «Івано-Франківськбуд» збудовано тисячі сучасних комфортних будинків для мешканців Івано-Франківська.

 

За сумлінну і самовіддану працю був нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради України (1986). А в 2009 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України».

 

«Багатотисячний колектив будівничих приносить найщиріші співчуття Родині і молиться за упокій душі Василя Миколайовича. Велике спасибі, дорогий друже, за спільну працю, разом проведені будні і свята! Прости нам провини наші! Хай рідна Українська земля буде тобі пухом! Вічная Пам'ять!», - йдеться у повідомленні.