На Коломийщині фірма дружини депутата Львівської облради будуватиме сонячну електростанцію

Державна архітектурно-будівельна інспекція зареєструвала дозвіл на будівництво сонячної електростанції у селі Королівка, Коломийського району Івано-Франківської області.

Замовником робіт зазначено товариство з обмеженою відповідальністю «Сонячна брама», підрядником – ТОВ «Солар Стальконструкція».

 

На сайті «UA MAP», ресурсі, що акумулює інформацію про проекти відновлюваної енергетики вказано, що на Коломийщині планується будівництво сонячної фотовольтаїчної електростанції потужністю 3 МВт. Площа земельної ділянки, на якій реалізовуватиметься проект складає 5,8 га.

 

Також зазначено, що вкладаючи у будівництво електростанції 2 460 000 Євро інвестор може очікувати на окупність проекту за 5 років 4 місяці, із річним прибутком 465 930 Євро.

 

За даними аналітичної системи Youcontrol, замовник будівництва ТОВ «Сонячна брама» зареєстроване понад 5 років тому у місті Львові. Основний виді діяльності - виробництво електроенергії.

 

Керівником фірми значиться Катерина Книжицька. Засновниками фірми є Андрій Гаврилів, Наталія Кулик та Оксана Вервега. Остання являється дружиною депутата Львівської обласної ради від «Самопомочі», Тараса Вереги. Сам депутат родом із Коломиї та є членом ради директорів компанії «SoftServe».