У Франківську реконструюють покинутий 20 років тому дитячий садок на Хоткевича

В Івано-Франківську міська влада візьметься за реконструкцію покинутої будівлі дитсадка «Подоляночка», що на вулиці Хоткевича, 11А. На ремонт занедбаних приміщень із міського бюджету уже виділено 5 млн грн. Скільки часу займе сама реконструкція - невідомо. Та у мерії підрахували, що опісля садок вміщатиме 130 дітей.

Дитячий садок "Подоляночка" перестав приймтаи вихованців ще 20 років тому. Раніше приміщення перебували на балансі "Львівської залізниці". Та згодом заклад перейшов у власність громади міста. Нині будівля занедбана, а про те, що тут колись був садок знають хіба що місцеві.  

 

«Ми розпочинаємо роботи з реконструкції ДНЗ "Подоляночка", який кілька років тому повернули у власність громади. Наразі провели тендер на виконання робіт та склали проектно-кошторисну документацію. Цьогоріч з міського бюджету на ремонт садка виділили 5 млн. грн. За ці кошти плануємо прокласти інженерні мережі, реконструювати трансформаторну підстанцію, виконати загальні будівельні роботи в котельні. В самому приміщенні садка проведемо демонтажні роботи, добудуємо сходовий майданчик, встановимо нові вікна та замінимо покрівлю. За проектом потужність садка – 7 груп: 2 ясельні та 5 дошкільних. А загалом після реконструкції у відновленому садку зможуть займатись 130 дітей», - написав у мережі Фейсбук міський голова Руслан Марцінків. 

 

Як писало Побудовано в Франківську, дитячий садок "Подоляночка" належав "Львівській залізниці", а ліквідували його ще у 1996 році. Наразі приміщення та прилегла до них територія перебувають у занедбаному стані - люди скидають туди сміття, а саму будівлю майже не видно із-за густих дерев. У 2013 році «Львівська залізниця» передала садок до комунальної власності міста. Зараз він на балансі Департаменту освіти і науки.

 

Теперішній вигляд території садка 

 

 

 

Читайте також: У Франківську визначилися із ділянкою для будівництва дитячого садка на "Каскаді".