Поради від Побудовано: як вибрати майстра для ремонту квартири


Ремонт у квартирі — це відповідальна справа. Але ще важче знайти справжнього майстра, який якісно виконає ремонт. Адже від вибору майстра залежить дуже багато параметрів виконання ремонту. Люди всі різні. І кому довірити ремонт у своїй квартирі? Не хотілося так само потрапити на дилетанта в цій області. Ймовірність того, що це станеться, дуже висока, якщо не врахувати поради по найму будівельників.



А порад в цій справі дійсно чимало. Найголовніша порада, це не поспішайте з вибором бригади або майстра для будівництва. Шукати через Інтернет, можна, але де гарантія, що це надійні люди? Гарантії немає. Але, в будь-якому випадку, якщо ви зважилися найняти майстра через Інтернет, попросіть показати своє «портфоліо» виконаних робіт. Як кажуть, результат на обличчя. Якщо виконана робота вам сподобається, то це і є ваш майстер, пише bud-porada.



Дивимося відгуки про майстра

Важливо почитати ще відгуки про майстра. Якщо людина дійсно має талант виробництва ремонту, то про нього обов'язково будуть залишати позитивні відгуки. Але тут дуже важливо не попастися на вудку шахраїв, які підвищують свій рейтинг, розміщуючи «ліві» позитивні відгуки.

 

Як це визначити? Дуже просто, поспілкуватися з людьми, які залишили позитивні відгуки. Ретельно розпитайте їх, а потім запитати у майстра про виконану роботу у цих людей. І якщо варіанти відповідей збігаються, то люди не брешуть. Це ефективний метод, з допомогою якого можна визначити істину навіть в Інтернеті. Якщо на питання де знайти хорошого майстра, ви не отримали вичерпне питання в Інтернеті, то можна дізнатися у людей. Найкраще у своїх добрих знайомих.

 

Можна, звичайно дізнатися у колег на роботі, якщо ви їм довіряєте. Хоча колеги по роботі не завжди бажають добра, особливо якщо на роботі постійні інтриги. У будь-якому випадку, після того, як ви дізналися про хороше майстра, бажано сходити та подивитися його роботу. Якщо цей майстер робив ремонт у ваших рідних, то просто сходіть до них у гості. Результат буде очевидний. Якщо вам сподобається, то сміливо наймайте цього майстра.

 

Перевіряємо документи на вироблені роботи

 

Ще один не маловажний рада по найму майстра чи бригади для ремонту — це наявність у працівників відповідних дозвільних документів на вироблені роботи. Якщо вони є, то це чудово. Якщо ні, то жодних гарантій щодо якості ремонту немає. Краще всього, звичайно, скласти договір, в якому обумовлюються всі сторони даного ремонту. В цьому договорі також вказується час початку і час закінчення роботи.

 

Це не менш важливий параметр, про який всі забувають. Але, а все-таки, коли вказано кінець ремонту, то будівельна бригада буде працювати як треба, в термін. І ніщо, не змінити ваші плани. Якщо ж термін закінчення роботи не вказати, то ремонт може тривати певний час. Не забуваємо про ці важливі поради, щодо складання договору на виконання ремонтних робіт у квартирі.

 

Якщо ви замовляєте бригаду для виконання ремонту у квартирі, то робота буде виконуватися швидше, ніж при наймі кожного працівника окремо. Але, робота буде йти набагато ефективніше, якщо у бригади буде виконроб. Цей керівник бригади буде стежити за виконанням роботи. Від виконроба залежить якість виконання роботи.

 

Тому, якщо ви вирішили використовувати цей спосіб найму робітників для ремонту квартири, то спочатку знайдіть хорошого виконроба. Як і у випадку з пошуком майстра, необхідно спочатку дізнатися у людей, що це за людина. Тримає він свої зобов'язання.

 

Багато залежить від особистості людини. Якщо виконроб ініціативний, доброзичливий і товариський, то ремонт буде йти весело і не вимушено. А якщо виконроб чоловік тихий, замкнутий і не говіркий, то робота, можливо, буде йти своїм ладом, але де-то все одно з'явитися "нестиковка".

 

Це відбувається через те, що робочі моменти необхідно постійно обговорювати. Якщо цього не робити, то можуть виникнути розбіжності в думках. В результаті замовлення може не відповідати вимогам. Тому дуже багато залежить від характеру виконроба. Придивляйтеся до людини. І тоді питання як підібрати майстра для ремонту у вас перестане викликати головний біль!