Ціни в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Івано-Франківська. Інфографіка

В Івано-Франківську активно купують квартири, як в новобудовах, так і в багатоквартирних будинках старого житлового фонду.

За даними агентств нерухомості, близько 70% покупців купують житло з ремонтом, а об'єкти з чорновою обробкою вибирають всього 30% клієнтів, йдеться на порталі Domik.ua.

  

При цьому у покупців однакові вимоги до житла в багатоквартирних будинках старого житлового фонду і новобудовах. Важливим для клієнтів залишається наявність поруч з будинком зручної транспортної розв'язки і розважальної інфраструктури. При цьому деяких покупців цікавить, на скільки близько розташований житловий об'єкт до місця роботи.

 

При продажі житлових об'єктів власники готові торгуватися і знижувати ціни. Середній розмір знижки становить 4%. Якщо вартість квартири відповідає ринковій, термін експозиції може скласти три-чотири місяці. При ціні, що перевищує ринкову в кілька разів, житло можуть купити через півроку з початку продажів.

 

 Середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку Івано-Франківська

В інфографіці показані середні ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Івано-Франківська. Вищенаведені дані можуть різнитися, тому що залежать від планування, площі і локації об'єкта.

 

Купити однокімнатну квартиру в центрі міста можна в середньому за $27000 - $30000.

 

Двокімнатне житло в районах, наближених до центру Івано-Франківська, клієнти можуть придбати за $32000 - $35000.

 

Трикімнатні житлові об'єкти на околиці продаються в середньому за $36000 - $40000.

 

При цьому найбільш затребуваними для покупців залишаються квартири в будинках, розташованих на вулицях Хмельницького та Чорновола.

 

Для порівняння, купити однокімнатну квартиру в новобудовах на вторинному ринку нерухомості Тернополя, розташованих в центрі, можна в середньому за $30000- $35000.