Де і за скільки ще можна зняти квартиру або будинок на Новий рік

До Нового року залишилося трохи більше місяця, і тим, хто хоче зустріти його за межами рідного міста, варто поквапитися – житло в головних туристичних містах України розлітається як гарячі пиріжки.

Ріелтори в один голос твердять: хороші (за співвідношенням "ціна – якість") квартири вже розібрали, а ті, що залишилися, коштують кругленьку суму, пише газета "Сегодня".

 

Як розповів голова Союзу фахівців з нерухомості Віктор Несин, популярністю в цей період користуються 3-4-кімнатні квартири.

 

"Найскладніше знайти знімне житло великої компанії – 6-10 осіб і більше, оскільки господар ризикує втратити на ремонті в разі псування майна більше, ніж заробить. А ось 1-2-кімнатні квартири для родини з двох або трьох осіб ще доступні", – пояснив "Сегодня" Несин.

 

Також засмучує мандрівників і цінник, який в період новорічних свят господарі житла підвищують в 2-4 рази. Крім того, спеціально збільшують мінімальну кількість ночей для оренди – до трьох діб.

 

"Якщо брати Львів, так як це сезон для цього міста, то при базовій ціні в 600 грн на новорічну ніч така квартира коштуватиме 2500 грн. Середньої націнки немає, оскільки кожен власник сам вирішує, на скільки йому потрібно збільшити ціну, щоб квартира здалася", – пояснюють експерти сайту подобової оренди житла.

 

Ще одна проблема полягає в тому, що деякі квартири забронювати заздалегідь просто неможливо: частина власників не дає бронювати квартири заздалегідь (наприклад, за місяць). Це означає, що вони хочуть максимально примножити заробіток і чекають моменту, коли почнеться передноворічний ажіотаж і ціни на житло досягнуть апогею.

 

1_77

 

Тим, хто не встиг отримати бажане житло напередодні свят, але не хоче відмовляється від поїздки, експерти радять продовжувати моніторити наявність житла.

 

"Можна дочекатися останніх чисел грудня, оскільки саме в цей період багато власників знижуватимуть ціни на квартири за умови, якщо на них буде невеликий попит", – говорять експерти.

 

Також при відсутності квартири можна пошукати альтернативу. "Великій компанії простіше і дешевше зняти будинок на 100-120 кв. м під Києвом", – говорить Несин. Коштуватиме він як квартира, щоправда, далеко від цивілізації.