Як вибрати квартиру в новобудові й не помилитися


У разі купівлі квартири в новобудові необхідно перевірити усе — від концепції житлового комплексу до юридичного статусу житла й чистоти компанії, від локації будинку до інфраструктури у складі проєкту, планування квартири й зонування простору.

 

Ми зібрали для Вас основні правила та поради.

 

Визначтеся з метою купівлі нерухомості

 

Ви повинні чітко розуміти, що і для чого шукаєте на первинному ринку нерухомості – інвестиції в нерухомість чи купівля житла для себе.

 

Перевірте стан квартири перед купівлею

 

Зверніть увагу на технологію будівництва. У договорі перевірте, щоб було прописано загальну площу квартири, номер, поверх, кількість кімнат тощо. Також необхідно визначитися зі стороною світу.

 

Огляньте квартиру в разі придбання

 

Огляд квартири в новобудові потрібно проводити поетапно, у світлий час доби. Потрібно перевірити вікна, міжкімнатні й вхідні двері, метраж кімнат і висоту стелі, вентиляцію, електрику, водо- і газопостачання, темні кути у ванній і санвузлах тощо.

 

Перевірте документи

 

Вивчити дозвільні документи на проєкт, репутацію забудовника, попередні проєкти, поспілкуватися із сусідами або жителями інших ЖК компанії, уважно вивчити договір – ще один ряд важливих кроків.

 

за матеріалаим thepage