Як використати кожен сантиметр у вашому новому помешканні?

Однокімнатні квартири раніше вважалися досить тісними та незручними, адже було незрозуміло, де розмістити усі речі, як все зробити так, аби виглядало стильно, затишно та без зайвого під руками?

Можливо, колись це і була проблема, але, якщо ви власник квартири в новобудовах, то світла простора квартира у вас вже є. Залишилось тільки подумати над кількома дизайнерськими секретами, які допоможуть правильно розподілити простір у квартирі.

 

Основним завданням є використати кожен сантиметр квартири функціонально, стильно та, щоб було ще й комфортно. Основні поради по облаштуванню вашого комфортного житла, якщо ви все ж вирішили купити однокімнатну квартиру.

 

Обираємо меблі: 

  • Використовуйте багатофункціональні меблі. Наприклад, облаштуйте ліжко, всередині якого можуть бути ящики з білизною або іншими речами.
  • Не захаращуйте ваше нове помешкання габаритними меблями. Нехай це будуть функціональні дві невеликі шафки на коліщатах, замість однієї великої. Крім того, такі шафки можна завжди легко перемістити.
  • Використовуйте простір по максимуму. Обирайте шафки до самої стелі (не варто втрачати навіть кілька сантиметрів). Не забувайте про полички різного розміру, де можна зберігати книги і всякі дрібнички.
  • Справжнім винаходом для квартир з невеликою квадратурою, стали кутові шафи, які мають спеціальні висувні механізми («каруселі»).

 

Експерементуємо зі світлом:

  • Обирайте світлі тони стін. Будь-який дизайнер вам скаже, що це допоможе візуально збільшити простір квартири. Меблі теж варто обрати світлі або ж скляні: журнальні столики, полички.
  • Використовуйте в дизайні «легкі» штори та тюль. Нехай це будуть гардини світлих тонів. Повірте, «важкі» штори можуть у невеликій квартирі виглядати дещо недоречно.
  • Ще одним цікавим дизайнерським рішенням для візуального збільшення простору є використання дзеркал на стінах як декор. Не обов’язково обирати стандартні прямокутні чи овальні форми. Поексперементуйте над формою дзеркала; прикріпіть його навпроти якось декору, який є у кімнаті.
  • Використання додаткового освітлення у вигляді невеликих вмонтованих лампочок у різних місцях кімнати буде тільки плюсом.

 

Якщо творчо підійти до оформлення квартири, то комфортно можна жити й у відносно невеликих апартаментах. Від вас – креативність, а від «МЖК Експрес-24» - забезпечення вас квартирами найкращого рівня.