Скільки коштують послуги ріелтора при купівлі квартири в Івано-Франківську. Інфографіка

У кожному місті України виявлено різний розмір гонорару, який виплачується ріелтору при укладанні угоди купівлі-продажу житлової нерухомості.  

Портал Domik.ua опитав агентів з продажу нерухомості України, щоб дізнатися, який відсоток за свої послуги беруть ріелтори в кожному регіоні країни.

  

За результатами проведеного опитування з'ясувалося, що у всіх українських містах брокерам за виконану роботу виплачується гонорар в різних розмірах. Остаточна сума формується при індивідуальній домовленості між ріелтором і клієнтом.

 

 

В інфографіці наведено середній розмір гонорару, який виплачують покупці або продавці брокерам при підписанні угоди купівлі-продажу житлової нерухомості в різних містах України. Вищенаведені показники можуть відрізнятися, оскільки про остаточний розмір комісії клієнт і ріелтор домовляються індивідуально.

 

Найбільший гонорар брокерам залишають покупці нерухомості в Києві - від 2 до 6% від вартості квартири. За послуги, що надаються агентом в столиці, в більшості випадків платить власник житла.

 

У Дніпрі, Сумах, Харкові, Луцьку, Чернівцях, Львові, Одесі та Чернігові покупці залишають ріелторам від 2 до 5% від вартості квартири. Про остаточний розмір комісії агент і клієнт домовляються зазвичай індивідуально.

 

За даними агентств нерухомості, дещо менший гонорар ріелтору виплачують покупці в Вінниці, Рівному, Миколаєві, Полтаві, Херсоні, Черкасах та Кропивницького - від 3 до 4% від вартості житлової нерухомості.

 

Як з'ясувалося, в Ужгороді, Івано-Франківську та Тернополі послуги брокерів оцінюються в розмірі 3% від ціни на квартиру.

 

В результаті опитування самі мінімальні показники виявлені в Житомирі, Запоріжжі та Хмельницькому. У даних регіонах гонорар ріелтору складає в середньому 2-3% від вартості квартири.