Як безпечно купити квартиру «з других рук»?

Вибір майбутнього житла серйозний і кропотливий процес. Незалежно від того, це нова квартира чи квартира куплена на вторинному ринку.

Серед переваг квартир «із рук в руки» –  в більшості із них одразу можна жити, вони здані в експлуатацію, підключені до всіх комунікацій, на них оформлені всі необхідні документи. Та й сама сума за таке помешкання буде значно меншою, ніж за квартиру в новобудові.

Недоліків у такого житла також чимало – зношеність труб, електропроводки, незадовільний стан дахів, горищ і підвалів, неприємні запахи і бруд у місцях загального користування, захаращені двори, незадовільний стан будівлі в цілому.

Якщо з ви все-таки наважилися купити квартиру на вторинному ринку, команда Побудовано порадить як це можна зробити з мінімальним ризиком.

Прагнення купити квартиру як найдешевше і без посередників, призводить до сумних наслідків. Щоб не потрапити до рук шахраїв, варто звернутися до спеціалістів. Так, зменшується ризик махінацій з документами на житло. Інколи навіть найприскіпливіший покупец не може відрізнити «фальшивку» від оригіналу. Слід відразу уточнювати, кому саме належить квартира, просити надавати оригінали документів, паспорти та коди власників, дозвіл органів опіки та піклування, якщо в квартирі проживають неповнолітні.

Абсолютно всі документи потрібно підписувати за наявності свідка.

Покупця повинно насторожити, якщо продається помешкання з строком володіння менше року. Виняток – квартира передана у спадок. У іншому випадку, мова може йти про «перекупщика» «неблаголучної» квартири, або іншу аферу.

Пам’ятайте, купівля будь-якого житла – це довготривалий та  достатньо витратний процес. Тому варто враховувати всі нюанси та бути надзвичайно уважним.