В Україні хочуть знести старі “хрущовки” та панельні будинки


У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують знести старі “хрущовки” та панельні будинки.

 

У пояснювальній записці законопроєкту зазначається, що в Україні є проблеми із застарілим житловим фондом. Це треба вирішити, оскільки будинки можуть стати аварійними.

 

“В Україні наявна велика кількість об’єктів житлового фонду, граничний строк експлуатації яких закінчився або збігає. Загальна площа застарілого житлового фонду за даними Державної служби статистики (станом на 01 січня 2017 року) складає 4,33 млн м3”, – кажуть ініціатори проєкту.

 

Людей, яких там проживають, збираються відселити в тимчасове місце проживання, або одразу видати квартири в нових будинках.

 

“Знесенню багатоквартирних будинків передує надання квартири в іншому багатоквартирному будинку у разі отримання забудовником згоди на відселення. В іншому випадку надається інша рівноцінна квартира в майбутньому будинку, а на час будівництва відселення до маневрового житлового фонду”, – зазначено в пояснювальній записці.

 

Законопроєкт №6458 уже ухвалили в першому читанні. Зараз його готують до другого, де розгляд буде більш детальним. Можливо, питання гарантій для населення на ньому вже піднімуть.