В Івано-Франківську виявили забудівника, який ухилився від сплати податків


Під час проведення дослідження фінансово-господарської діяльності одного із забудівників Прикарпаття податківцями встановлено ряд порушень законодавства та відповідно донараховано до сплати понад 3 мільйони гривень ПДВ та пів мільйона гривень єдиного податку.

 

Про це повідомляє відділ боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

 

«Даний забудівник здійснював будівельні роботи по зведенню багатоповерхівок та в подальшому реалізовував квартири громадянам. Моніторинг його діяльності показав, що підприємець в одному із звітних періодів отримав дохід, що перевищив допустимий, адже він перебував на спрощеній системі оподаткування 3 групи, то ж відповідно, недоплатив єдиний податок на суму пів мільйона гривень. Як наслідок, даний суб’єкт господарювання мав перейти в наступному періоді на загальну систему оподаткування та зареєструватися платником ПДВ», - йдеться у повідомленні ДПС в Івано-Франківській області.

 

Згідно з проаналізованими даними Державних Реєстрів речових прав, прав власності на нерухоме майно та інших Реєстрів, встановлено, що забудівник отримав від продажу квартир 16,2 мільйони гривень доходу, та відповідно мав би сплатити державі 3,2 мільйони гривень ПДВ.

 

Дані матеріали дослідження передано до інших контролюючих органів з метою подальшого їх опрацювання та вжиття заходів.