Квартири від забудовника: експерти пояснили, що обов'язково потрібно перевірити


Купуючи житло на етапі будівництва, українці побоюються нарватися на несумлінних забудовників.

 

Тому варто ретельно моніторити ринок і вибирати будинки забудовників з гарною репутацією, розповіли сайту "Сьогодні" експерти ринку нерухомості.

 

Керівник з розвитку проектів компанії Citex Development Дарина Бедя радить перед покупкою перевірити весь пакет документів забудовника, в тому числі на:

 

  • земельну ділянку (наприклад, це може бути акт про право власності на земельну ділянку, договір оренди земельної ділянки, договір про право постійного користування земельною ділянкою, договір суперфіції);
  • цільове призначення земельної ділянки (при цьому важливо подивитися план забудови району майбутнього будинку);
  • наявність дозволу на будівельні роботи.

 

А у компанії-генпідрядника повинна бути ліцензія на здійснення будівельної діяльності.

 

"Потрібно ознайомитися з репутацією забудовника, портфелем реалізованих їм проектів (в тому числі, наскільки компанія дотримується задекларованих термінів будівництва), відсутність громадських скандалів", – додає експерт.

 

Не варто забувати і про те, що в перші кілька років після здачі новобудови жити в ній буде важкувато через постійний шум від ремонтних робіт, що теж варто враховувати при виборі квартири.

 

Так що купити квартиру в новобудові і відразу ж в неї в'їхати навряд чи вийде, тоді як при покупці житла на вторинному ринку це цілком можливий варіант.

 

Сегодня