Українці придбали власного житла по єОселі на понад 5 мільярдів гривень


Загальна сума виданих іпотечних кредитів за програмою єОселі перевищила 5 млрд грн. Власне житло придбало понад 3,5 тисяч родин, 71% з яких – військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики.

 

Учасниками масової іпотеки під 7%, що запрацювала з 1 серпня цього року, вже стали 187 українців, у тому числі 12 родин ВПО та двоє ветеранів. 

 

Лідером за кількістю придбаного житла стали Київ – 531 квартира та Київська область – 953 квартири. Великим попитом серед позичальників користується також Волинська (207 квартир), Рівненська (208 квартири), Вінницька (176 квартир) та Чернігівська (172 квартири) області.

 

єОселя охоплює географію майже всієї України, крім тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій. Нещодавно перші іпотеки з початку повномасштабної війни видали в Харкові та Зпоріжжі.

 

Загалом за час роботи програми понад тисяча українців обрали готове житло на первинному ринку від забудовника, а 23 родини придбали квартири в акредитованих банками будинках, що зводяться

 

Нагадуємо, взяти участь в єОселі можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, педагогів, медиків та науковців ставка складає 3% річних. Для інших  категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%. 

 

Щоб скористатись програмою, заповніть заявку в мобільному застосунку Дія та оберіть один або всі банки-партнери єОселі – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк. Найближчим часом учасником програми стане Сенс банк. Наразі Укрфінжитло готове задовольнити весь попит українців на доступні кредити в 2023 році. 

 

Програму реалізують Міністерство економіки України спільно з Мінцифрою та ПрАТ “Укрфінжитло”. Актуальна інформація щодо роботи єОселі, а також стан її реалізації систематично оновлюється на сайті нашої компанії.