Програми “єОселя” та “єВідновлення” об'єднали. Як омріяне житло стає ближчим


Державні програми "єОселя" та "єВідновлення" , які запровадив уряд нашої країни, стали шансом для багатьох українських родин знайти свій дім у складні часи.

 

Нещодавно Мінекономіки оголосили, що Верховна Рада прийняла законопроєкт, у якому зазначено про об'єднання цих програм. Це створило нові можливості для тих, хто мріє про власне житло.

 

Які саме можливості відкриває таке нововведення?

 

Це об'єднання допоможе майбутнім власникам житла отримати доступніші фінансові рішення та спростити процес купівлі нерухомості. Припустимо, вам погодили компенсацію за зруйноване житло та видали житловий сертифікат "єВідновлення" на суму 2 мільйони гривень.

 

Однак обрана квартира виявляється дорожчою. Донедавна вам довелося б виплатити різницю зі своєї кишені одразу, або знайти бюджетніший варіант житла. Тепер існує можливість використати сертифікат для часткового покриття вартості нерухомості, а суму, якої не вистачає, доплатити за допомогою кредиту, наданого в рамках державної програми "єОселя".

 

Також можливо зробити навпаки. Тобто, отримавши схвалення на кредит за програмою "єОселя", ви можете сплатити перший внесок сертифікатом "єВідновлення".

 

Отже, завдяки спільній роботі цих програм, українці, які втратили свої домівки через військові дії, тепер можуть отримати кредит за програмою "єОселя" на сприятливих умовах, використовуючи сертифікати "єВідновлення" для покриття частини витрат.