У центрі Франківська на вул.Новгородській з'явиться нова багатоповерхівка - Перевірено від Побудовано

У центрі Івано-Франківська по вулиці Новгородській невдовзі розпочнеться будівництво багатоповерхового житлового будинку. Замовником будівництва виступає ОСББ «Новгородська 25-25», підрядником – приватне підприємство «Металоспецмонтаж». Результат перевірки: дозвільна документація відповідає намірам будівництва.

Команда "Побудовано" в рамках проекту "Гаряча лінія" відреагувала на звернення з проханням дослідити наявну дозвільну документацію майбутнього будівництва багатоповерхового житлового будинку по вулиці Новгородська, 25 в Івано-Франківську. Опис об'єкту з результатами перевірки буде внесено також на об'єкта в нашому каталозі новобудов, а саме будівництво буде занесене в розділ "Перевірені від "Побудовано".

Земля

Земельна ділянка, на якій заплановане будівництво, розташована за адресою вулиця Новгородська, 25 та має площу 0,1384 га. У лютому 2015 року міська рада затвердила проект землеустрою щодо відведення даної земельної ділянки з передачою її в оренду Об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Новгородська 25-25» для обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Термін оренди – 10 років.

Згідно даних кадастрової карти, цільове призначення цієї земельної ділянки – 02.03 «Для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Такі землі належить до категорії «Землі житлової та громадської забудови». Тож ці землі можуть використовуватись для житлової забудови.

Наразі, вказана земельна ділянка площею 0,1384 га, на вулиці Новгородська, 25 перебуває у власності ОСББ «Новгородська 25-25» на правах оренди.

 

Дозвільна документація

У грудні 2015 року ОСББ «Новгородська, 25» отримало від Департаменту архітектури і містобудування містобудівні умови та обмеження для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вулиці Новгородська, 25.

У квітні 2016 року ОСББ «Новгородська 25-25» виступило замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадської призначення на земельній ділянці площею 0,1384 га, по вулиці Новгородська, 25. Договір на будівництво багатоповерхівки був укладений із приватним підприємством «Металосцепмонтаж».

У липні 2016 року Державна архітектурно-будівельна інспекція видала приватному підприємству «Металоспецмонтаж» Декларацію про початок будівельних робіт багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вулиці Новгородська, 25.

Серед даних сайтів-каталогів новобудов, інформація про деталі зведення багатоквартирного житлового будинку відсутня. Найімовірніше, майбутнє будівництво ще в стані проекту.

 

Замовник і підрядник

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Новгородська 25-25» було утворене в 2007 році та здійснює діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Вид діяльності – 81.10 «Комплексне обслуговування об’єктів». Керівник організації -  Швець Віктор Костянтинович.

ПП «Металоспецмонтаж» було  створене у 2007 році. Розмір статутного капіталу – 3000000, 00 грн. Основний вид діяльності – 41.20 «Будівництво житлових і нежитлових будівель».

Керівник підприємства – Сторощук Володимир Володимирович. Власного сайту у підприємства немає.

Ліцензія на виконання будівельних робіт дійсна до середини 2017 року.

Результат перевірки: дозвільна документація відповідає намірам будівництва

 

Читайте також: