У Франківську виготовили проектно-кошторисну документацію на заміну системи опалення дитсадку "Теремок"


Восьмого липня відбулося засідання робочої групи Департаменту освіти та науки щодо ходу виконання вимог припису Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області дошкільним закладом освіти ДНЗ №5 «Теремок».

 

Завідувач закладу Катерина Петрик повідомила про виготовлення проектно-кошторисної документації на переоснащення існуючої системи опалення - газового пічного на електричне водяне, інформує Фіртка.

 

Місцевим бюджетом в повному обсязі виділено кошти на переоснащення наявної системи опалення ДНЗ №5 «Теремок» у сумі 1 млн 481 тис. 802 грн, обладнання приміщення закладу дошкільної освіти автоматичною пожежною сигналізацією у сумі 130 тис. грн. та на нестандартне приєднання і збільшення потужності до 88 кВт у сумі 180 тис. грн.

 

Департаментом освіти та науки, адміністрацією ДНЗ №5 «Теремок» здійснюється постійний контроль за виконанням заходів щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки.

 

Нагадаємо, у 2018 році позачерговою перевіркою, яку провели інспектори Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, було виявлено ряд порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров'ю людей, зокрема відсутність автоматичних систем протипожежного захисту та використання газового обладнання для опалення.

 

На сполох підняли батьки, які почали побоюватись, що діти можуть опинитися на вулиці. Натомість міська влада запевняла, що усе під контролем і невдовзі порушення будуть усунуті.