У Франківську триває реконструкція готелю "Дністер"

Міський голова Руслан Марцінків пообіцяв, що Центральний народний дім на вул. Шевченка, 1 відремонтують наступного року. Він зазначив, що зараз приватним коштом власників готелю «Дністер» триває ремонт фасаду будинку, в якому він розташований. Tому наступного року у бюджеті передбачать кошти на завершення ремонту Центрального народного дому, його приміщень і глядацької зали.

Як повідомив заступник директора міського департаменту культури Михайло Коник, проект ремонту Центрального народного дому виготовили ще кілька ротів тому, тож тепер необхідно перерахувати його кошторисну частину у відповідності до існуючих цін на матеріали, пише ЗК.

Втім роботи, за його словами, там тривають і зараз. Зокрема, із заміни дверей та вітрин. Незабаром за сучасними стандартами відремонтують туалети і завершать ремонт каналізаційної системи, яку підключать до вуличного колектора.

Принагідно заступник керівника департаменту культури поінформував, що практично у всіх закладах культури цьогоріч заплановані ті чи інші ремонти. Вони тривають у бібліотеках, художній, хореографічній та музичних школах. Там лагодять дахи і комунікації, замінюють вікна, готують до нового навчального року класні кімнати тощо.

Невеличка затримка виникла лише з ремонтом Муніципального центру дозвілля на Набережній. Як пояснив М. Коник, це пов’язано з тим, що з обласного бюджету ще не виділили передбачених коштів на заміну вікон. Тож, щоб потім не довелося переробляти зроблене, початок запланованих містом ремонтів прийшлося відтермінувати.