У Франківську через дискваліфікацію учасників оголосили повторний тендер на ремонт народного дому "Княгинин"

Франківське управління капітального будівництва оголосило про повторний тендер із пошуку підрядника щодо капітального ремонту народного дому «Княгинин».  

Попередні торги відбулися 5 квітня. Та їх результати відмінили. Причиною стала дискваліфікація учасників, оскільки члени тендерного комітету мали зауваження до поданих пропозицій.

 

Торги  стартували з вартості робіт – 6,3 млн. У тендері взяли участь дві фірми –  франківське підприємство "ГалКомБуд" та львівська фірма "Інтер-Профіт". Остання запропонувала найнижчу ціну – 4,16 млн грн.

 

Тепер УКБ оголосило про нові торги, на тих же умовах. Відтак, очікувана вартість робіт складає 6, 3 млн. гривень. Наразі тендер перебуває на стадії подання пропозицій. Предметом закупівлі є ремонт та реставрація народного дому «Княгинин».

 

Довідково:

Народний дім «Княгинин» знаходиться в найстарішому мікрорайоні міста Івано-Франківська - Княгинині, по вулиці Галицькій, 40. Побудований у 20-х роках ХХ століття за кошти мешканців мікрорайону. Це була унікальна для міста архітектурна споруда, яка мала як історичне так і національне значення. На фасаді будинку був напис «Читальня «Просвіти» в Княгинині», ця читальня колись згуртувала при собі усе українське населення міста. В радянські часи будинок тривалий час працював як кінотеатр «Комсомолець».

  

В 90-х роках княгининський осередок «Просвіти» відновив свою роботу і за його зверненням будинок було перейменовано в «Народний дім «Княгинин». Тут проводились різноманітні заходи, збори, концерти, вистави Минулого року міська рада віддала приміщення Народного дому «Княгинин» у користування комунального підприємства «Новий театр».