Міністерство культури погодило документацію на реконструкцію солодового цеху пивзаводу в Івано-Франківську

Державна служба з питань національної культурної спадщини України дала «добро» на розробку науково-проектної документації для реконструкції солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 в Івано-Франківську.

Сама будівля за адресою вул. Новгородська, 28, в Івано-Франківську не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України ні національного, ні місцевого значення і є об’єктом культурної спадщини національного значення, який взято на облік відповідно до Закону України РСР «Про охорону і використання пам’яток історії та культури» №30 від 1978 р., постанова РМ УРСР №442 від 06.09.1979 р. та охороняється державою як пам’ятка охоронний №1137.

Об’єкт культурної спадщини національного значення – солодовий цех пивзаводу по вул. Новгородська, 28 в м. Івано-Франківську, належить на праві приватної власності ТОВ « Будівельна компанія «Галицька».

Нещодавно Міністерство культури підписало охоронний договір на цей обєкт та погодило реставраційне завдання. Зазначене реставраційне завдання та проектна документація виготовлена Державним підприємством «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація». Сам договір опублікований тут нижче.

На основі цього документу, згідно процедури, розробляється і затверджується науково-проектна документація на саму реконструкцію споруди.

Як стало відомо проекту «Побудовано», власник будівлі солодового цеху пивзаводу – ТОВ «Будівельна компанія Галицька» – кілька днів тому подав науково-проектну документацію на погодження в Департамент містобудування та архітектури Івано-Франківського МВК.

Після затвердження проекту реконструкції і підпису головного архітектора міста Дмитра Нижника, ця документація повинна отримати погодження в Міністерстві культури.

Читайте також: Дмитро Нижник прокоментував реконструкцію пивзаводу

 

А сам дозвіл на виконання будівельних робіт з реконструкції об’єкту культурної спадщини національного значення солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 Держархбудінспекція зможе надати лише тоді, коли проект реконструкції пройде комплексну державну експертизу.

Нагадаємо, начальник відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА Андрій Давидюк показав, як виглядатимуть фасади Солодового цеху пивоварні – архітектурної пам'ятки національного значення.

 

Раніше, 20 липня 2016 року власник памятки архітектури національного значення солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 ТОВ «Будівельна компанія Галицька» разом з управлінням культури, національностей та релігії Івано-Франківської ОДА звернулися з листами до Міністерства культури України щодо погодження охоронного договору та реставраційного завдання.

 

Законом України «Про охорону культурної спадщини» встановлено строк в один місяць для розгляду таких документів. Проте ця документація розглядалася та затверджувалася Міністерством культури більше 3 місяців.

Охоронний договір

 

 

Реставраційне завдання