У Франківську проведуть громадські слухання щодо ДПТ межах вулиць Сніжна-Карпатська, для будівництва багатоквартирних житлових будинків

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини оголосив про початок розгляду і врахування громадських пропозицій до проекту  детального плану території  для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Сніжна-Карпатська.

Відповідне оголошення з’явилося на офіційному сайті ДМАКС.  Із самим проектом ДПТ можна ознайомитись у приміщенні департаменту, на вулиці Незалежності, 9, поверх 5, кабінет 504. Проте уже за кілька днів всю необхідну інформацію обіцяють оприлюднити на сайті. Пропозиції до проекту прийматимуться протягом місяця, до 27 лютого.

 

В оголошені зазначено, що підставою для розроблення детального плану є рішення сесії міської ради від 20 січня 2017 року.

 

Район вулиць Сніжка-Карпатська

 

Саме тоді депутати одним рішенням дали «добро» на розробку десяти детальних планів територій. Серед них – дозвіл на розроблення ДПТ для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Сніжна – Карпатська.

 

Варто відзначити, що у рішенні виконавчого комітету, який розглядав це питання ще у грудні, дозвіл надавався на розробку ДПТ для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Сніжній, 52.

 

Мова йшла про будівництво одного об’єкта нерухомості поруч Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, в районі приватної малоповерхової житлової забудови.

 

За цієї адресою знаходиться земельна ділянка площею 0,045 га. Її цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. За законом ця територія відноситься до земель громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, ділянка перебуває у приватній власності Мартинович Марії Іванівни та Мартинович Андрія Орестовича.

 

 

Вже під час розгляду цього питання на сесії міської ради, було озвучено про зміни у назві рішення – пункт «для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Сніжній, 52» був замінений на «для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Сніжна-Карпатська». Відтак, замість одного будинку, у цьому районі заплановане будівництво цілого комплексу багатоповерхівок.