Суд позбавив "М Груп Девелопмент" права будувати житловий комплекс "Престиж Таун"


Господарський суд Івано-Франківської розглянув справу за позовом ТОВ “НІРА” до ТОВ “М Груп Девелопмент” про розірвання договору суперфіцію від 08.08.2019 року на ділянку площею 1,8 га в районі вулиць Вовчинецька-Хмельницького.

 

Позивач також просив суд стягнути з ТОВ “М Груп Девелопмент” 838 525,77 грн плати за користування земельною ділянкою, скасувати державну реєстрацію права на забудову земельної ділянки та припинити право на забудову земельної ділянки, пише КУРС.

 

Як відомо, ТОВ “НІРА” звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з позовами до ТОВ “М Груп Девелопмент” про повернення двох земельних ділянок на вулиці Комунальна, 3 – площа однієї 1,8003  га, іншої – 3,8367 га. Як йдеться на сайті забудовника, тут планувалося будівництво житлового комплексу “Престиж Таун”.

 

Наразі суд виніс рішення щодо одної ділянки, щодо іншої призначив засідання на 24 січня 2022 року.

 

У рішенні суду йдеться, що представник відповідача в судові засідання жодного разу не з’явився, про причини неявки суду не повідомив. Будь-яких заперечень задля спростування заявлених позовних вимог відповідач суду не подав. 

 

Тож суд задовольнив позов ТОВ  “НІРА” до ТОВ “М Груп Девелопмент”. Зокрема, вирішив розірвати договір суперфіцію №2 від 08.08.2019, укладений між сторонами, зобов’язав ТОВ “М Груп Девелопмент повернути Товариству з обмеженою відповідальністю “НІРА” земельну ділянку, площею 1,8003 га на вулиці Комунальна, 3 в Івано-Франківську. Також суд стягнув з “М Груп Девелопмент” 838 525,77 грн заборгованості та 21 657,88 грн  судового збору.

 

Також суд скасував державну реєстрацію права ТОВ “М Груп Девелопмент” на забудову цієї земельної ділянки.

 

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

 

Співвласниками ТОВ “М Груп Девелопмент” є відомий в Івано-Франківську забудовник Іван Мельник та його дружина Оксана Мельник.

 

Нагадаємо, раніше суд зобов’язав три фірми забудовника Мельника виплатити майже 3 млн грн боргу постачальнику металу.

 

Перед тим суд стягнув з будівельної компанії “Мельник”, яка також належить Мельнику, понад 30 мільйонів гривень.

 

Кілька місяців тому компанія Мельника “М Груп Девелопмент” повідомила, що роботи на деяких майданчиках були призупинені начебто через рейдерську атаку. У чому полягає “рейдерська атака” і хто, на думку компанії, її ініціював, в “М Груп Девелопмент” не пояснили.

 

Також протягом 9-20 жовтня компанія обіцяла відновити роботи на будівельних майданчиках об’єктів, в тому числі й житловий комплекс “Престиж Таун”.