Франківці, які купили квартири в "M GROUP", прийшли до Сусаніної скаржитися на забудовника


На прийом до заступниці міського голови Вікторії Сусаніної вкотре прийшли мешканці житлових комплексів, які будує один із місцевих забудовників, зі скаргами на затягування зі здачею житла в експлуатацію, з проблемами прокладання та підключення мереж.

 

За рішенням міського голови Руслана Марцінківа створено комісію з представників профільних департаментів, вкладників та представників забудовника.

 

Зауважу, що останні на контакт не йдуть ані з комісією, ані з інвесторами. Прикро, що забудовник під час укладання договорів обіцяв «золоті гори», а тепер роками не чує своїх вкладників. Та місто не може змусити когось добудувати почате і не має конкретних важелів впливу. Так само місто не може подавати об’єкти на здачу в експлуатацію – зробити це може лише забудовник через портал «Дія», маючи повний перелік необхідних документів та цифровий підпис.

 

 

Зі свого боку місто може діяти виключно в межах закону. Зокрема, звертатися до правоохоронних органів, щоб вони спонукали забудовника до виконання своїх зобов’язань та інвестиційних договорів.

 

Дуже прикро, що така ситуація має місце в нашому місті і по-людськи розумію інвесторів, які вклалися грошима в майбутнє житло чи комерцію – розраховуючи на порядність та ділову репутацію забудовника. Але не можу нікого обнадіювати тим, що проблема буде вирішена тут і зараз.

 

Швидше за все мова йде про сумнозвісну компанію “М Груп Девелопмент”, співвласниками якої є відомий в Івано-Франківську забудовник Іван Мельник та його дружина Оксана Мельник.