Що буде з ринком нерухомості Івано-Франківська: прогноз на перший квартал 2021 року


Рік 2020-й доходить кінця. Через пандемію цей рік так чи інакше вніс свої корективи в життя кожного іванофранківця. Нелегким він виявився і для ринку нерухомості.

 

Чого очікувати на ринку нерухомості у 2021 році? Відповідь на це запитання турбує всіх, хто планує купити нерухомість.

 

Експерти аналітичного центру компанії blago developer відзначають, що попит на квартири у першому кварталі 2021 року буде досить високим.

 

Очевидно, що налякані кризою, пов’язаною з пандемією на COVID-19, люди намагатимуться вкласти свої збереження у щось стале – те, що завжди буде в ціні і не постраждає від можливої інфляції. Нерухомість була і залишається одним з найстабільніших активів.

 

Відповідно із зростанням попиту на квартири слід очікувати також подальшого зростання цін на нерухомість. Щодо розмірів зростання оцінки експертів різняться: від 2-3% до 5-6%. Зробити точний прогноз не дозволяє нестабільна ситуація навколо поширення пандемії та хаотичні рухи Уряду щодо її подолання. Очевидним є одне: значною мірою ціна на квартири залежить не лише від попиту, а й від вартості будівельних матеріалів. А їх ціна, як стверджують деякі фахівці, з урахуванням коливань курсу долара може зрости наступного року на 8 – 10%.

 

Фахівці аналітичного центру blago developer на основі аналізу уподобань іванофранківців в цьому році, з урахуванням наведених вище чинників прогнозують, що серед мешканців міста в першому кварталі 2021 року найбільшою популярністю користуватимуться, насамперед, готові до ремонту бізнес-квартири та класичні квартири невеликої площі.

 

Так, в центральній частині міста – це одно- та двокімнатні квартири; в мікрорайонах – дво- та трикімнатні квартири.

 

Зауважимо, що компанія blago developer пропонує готові до ремонту квартири як в центральній частині міста, так і в різних мікрорайонах. Зокрема, в це зручні помешкання класу «бізнес» у мікрорайоні Manhattan в центрі міста по ціні від 12500 гривень з квадратний метр, сучасні трикімнатні квартири у Містечку Соборне, комфортні дво- та трикімнатні квартири в житловому комплексі Comfort Park в мікрорайоні Пасічна (по ціні від 11200 та 11500 гривень з квадратний метр відповідно) та житловому масиві Паркова Алея.