Ринок оренди: як змінилась вартість на Івано-Франківщині


Експерти проаналізували попит, пропозицію та ціни на ринку оренди у серпні 2024 року.

 

Так, як свідчать дані українського маркетплейса Dіm.Ria, порівняно з серпнем 2023 року в Івано-Франківській області кількість пропозицій житла зросла.

 

Зокрема, у півтора-два рази зросла кількість пропозицій житла у Волинській, в Івано-Франківській, Львівській та Закарпатській областях. 

 

При цьому в центральних областях включно з Києвом аналітики відзначили спад кількості житла.

 

 

Разом з тим, у серпні користувачі більш активно шукали житло у Львівській, Одеській, Дніпропетровській Тернопільській, в Івано-Франківській областях та в столиці. Кількість пошуків там виросла від +12% до +44%. 

 


Ціни


Найдорожчою локацією для оренди квартири залишається Київ з середнім цінником 18 205 гривень за однокімнатну квартиру. За місяць вартість житла у столиці піднялась на 1%, а протягом останнього року збільшення склало 18%.

 

Ціни ростуть і в інших регіонах, додають аналітики. Найактивніше — у Житомирській, Волинській, Рівненській областях (від +39% до +114% за рік).

 

На Івано-Франківщині середня ціна оренди однокімнатної квартири 11 868 гривень. В Івано-Франківській області за серпень житло здорожчало на 2%.