Скільки коштує оренда однокімнатних квартир у новобудовах України. Інфографіка

Розмір орендної плати залежить від ряду факторів, таких як площа квартири, якість ремонту, побутової техніки і меблів. Також при формуванні цін враховується стан будинку і наявність зон відпочинку на території житлового комплексу.

Портал Domik.ua продовжує аналізувати ситуацію на ринку оренди житлової нерухомості в Україні. За словами ріелторів, орендувати недорогу однокімнатну квартиру в новобудові можна на околиці міста. Відповідна тенденція простежується в усіх областях України.

 

В інфографіці вказані середні ціни на оренду однокімнатного житла в нових житлових комплексах України.

  

 

Найбільш висока вартість довгострокової оренди квартир зафіксована в Києві. Середня ціна оренди однокімнатного житла стартує тут від 7000 грн. Серед інших центральних областей України, найвища середня вартість оренди однокімнатних квартир відзначена в Дніпрі - від 6500, а найнижчі показники спостерігаються в Кропивницькому - від 2000 грн.

 

У Західній Україні середні ціни на оренду однокімнатних квартир коливаються від 3200 до 6000 грн. Найбільш дороге житло пропонують у Львові - 6000 грн, а найдешевшу однокімнатну квартиру в середньому можна зняти в Тернополі та Чернівцях - від 3200 грн. В Івано-Франківську показники середні – 3800 гривень.

 

У Східній Україні, найвищі показники зафіксовані в Харкові - от 4500 грн. Найнижча вартість оренди однокімнатної квартири відзначена в Запоріжжі - від 3500 грн.

 

У Південній Україні, найбільш високі ціни на оренду житла простежуються в Одесі - від 7000 грн, а найбільш низькі показники зафіксовані в Миколаєві - від 3500 грн.

 

У Північній частині України, найвища вартість оренди однокімнатного житла виявлена ​​в Житомирі - від 5000 грн. У той же час, найнижча вартість оренди квартир спостерігається в Сумах - вiд 2800 грн.