Результати єОселі: українці вже отримали пільгову іпотеку на 4 мільярди гривень


З початку роботи державної програми єОселя вже 2877 родин отримали пільгові кредити для придбання власного житла на загальну суму понад 4 млрд грн. Найбільше квартир (411) придбали в Києві.

 

Понад 75% позичальників —  військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики. Програмою також скористалися: 334 педагоги, 295 медиків, 46 науковців — вони отримали кредит на житло під 3% річних. Учасниками масової іпотеки під 7%, що запрацювала з 1 серпня, вже стали 45 українців.

 

За минулий місяць за єОселею видано найбільшу кількість кредитів з початку роботи програми  – 609 на 872 мільйони гривень. Це стало можливим за рахунок збільшення  фінансування. Нагадаємо, до кінця 2023 року близько 10 тисяч родин зможуть придбати власне житло.

 

єОселя  працює як на вторинному, так і на первинному ринках нерухомості. Наразі позичальники надають перевагу вторинці —  там купили 1914 квартир. Набирає обертів і кредитування програмою первинного ринку — 940 українців придбали квартири у забудовника.  Крім цього,  23 позичальника обрали квартири в будинках, що зводяться.

 

Нагадуємо, взяти участь в єОселі можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, педагогів, медиків та науковців ставка складає 3% річних. Для інших  категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%. 

 

Щоб скористатись програмою, заповніть заявку в мобільному застосунку Дія та оберіть один або всі банки-партнери єОселі – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.